NB I

Csányi Sándor is beszélt a balhés Vidi–Ferencváros meccsről

Az MLSZ elnöke szerint mindkét oldalon előfordultak olyan durva jelenetek, amelyeket nem szívesen lát az ember.

Sok témáról beszélt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak adott év végi interjújában, többek között szóba került az NB I rendszere is. Elmondta, várható-e létszámemelés.

Természetesen megkérdezték a Vidi–Ferencváros meccs játékvezetői ítéleteiről. A meccs után napokig balhé volt, mert többen megsérültek, kórházba kerültek, a sporinak pedig még az egyik tévécsatorna is nekiesett.

A fegyelmi bizottság azóta elkezdte vizsgálni az ügyet, három játékos retteghet. És ha már a Fradi: ha Böde Dániel megy, ebben a két csapatban tárt karokkal várják.

– Jó iramú, végig izgalmas mérkőzés volt, ám mindkét oldalon előfordultak olyan durva jelenetek, amelyeket nem szívesen lát az ember a futballpályán. De a játékvezetésről szólva általánosságban: szerintem nem rosszabb itthon a bíráskodás, mint más jelentős európai bajnokságokban. Két esetben azonban indokolt súlyos szankciókkal sújtani a vétkes játékosokat, a szándékos, sérülést okozó durvaságra és a színészkedésre gondolok. Nem elég vonzó egyébként a játékvezetői pálya, s miután hétezer-ötszázról mintegy tizenötezerre nőtt az MLSZ versenyrendszerében szereplő csapatok száma az elmúlt években, nehéz ugyanilyen ütemben növelni a játékvezetők számát országosan, főleg, hogy sok helyen rendszeres, durva verbális és fizikai támadások érik őket, ami nem teszi vonzóbbá ezt a nehéz pályát, és a juttatások emelése sem oldja meg a helyzetet – fogalmazott az MLSZ elnöke.

Címlapkép: mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik