NB I

Ilyen durván még senki nem ment neki az MLSZ-nek

Hemingway kiakadt a szövetségre.

A Budapest Honvéd tulajdonosától, George F. Hemingwaytől már megszokhattuk, hogy a legtöbbször őszinte, szókimondó nyilatkozatokra képes, ám legfrissebb blogbejegyzésében talán minden eddiginél jobban támadja a Magyar Labdarúgó Szövetséget. A vezető az nb1.hu-n leírta, mit gondol a fegyelmi bizottság kétszázezer forintos büntetéséről, és arról, mekkora szerepet játszik a szövetség a nézőszámok alakulásában.

– Akármennyire is furcsának tűnik, nem maga a 200.000 Ft zavar, amelyre az MLSZ ismét emberileg felfogható ok nélkül megbüntette csapatunkat, hanem az a folyamatosan erodáló tisztelet, amelyet a szurkolók és a csapatok éreznek az MLSZ iránt – csap egyből az asztalra Hemingway. – A gond onnan ered, hogy a helytelen magatartást tanúsítók általában megértik, ha büntetést kapnak. Klubvezetők is egyetértenek, hogy a stadionokban rendnek kell uralkodni. Ugyanakkor az igazságtalan, helytelen, az embereket fölöslegesen hergelő, a nézőszámot csökkentő, a kluboktól helytelenül pénzt elvonó, egyáltalán az igazságtalannak tartott büntetések esetében a büntetett nem csak megorrol a büntetőre, de nem is tiszteli tovább, mert úgy gondolja, hogy a hamis bálványokat imádók nem érdemlik meg a tiszteletet.

HÍRZUHATAG

Konteó
Példátlan elmélet áll a Neymar-sérülés hátterében?
Jön, jön, jön
Gera Zoltán elárulta, mikor tér vissza
Elment a gólkirály
Gyászszünet valamennyi spanyol meccs előtt

Hemingway nem kímélte az MLSZ-t Fotó: honvedfc.hu

Az MLSZ arrogáns, szurkolókat semmibe vevő magatartása egy ok a sok közül, amiért nehéz megtölteni a stadionokat, és amiért nem övezi tisztelet a Magyar Labdarúgó Szövetség tevékenységét – folytatta a kispesti tulajdonos. – Mert nemcsak az új stadionok, a több pénz, a jobb játék, a fiatal magyar játékosok beépítése jelenti majd a magyar futball megújulását, hanem ennek a kivagyiságnak és arroganciának a megváltoztatása is. És ezt nemcsak én mondom. Függetlenül attól, hogy ki mit nyilatkozik a nyilvánosság előtt, nem találkoztam olyan klubvezetővel, aki nem ért egyet a fent leírtakkal.

Hemingway továbbá a Ferencváros elleni 5-2-es vereség alkalmával elkövetett három-négy ordító hibáról és az Újpest-Paks Magyar Kupa-nyolcaddöntőről is írt, aminek szerinte semmilyen futballértéke nem volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik