Nemzetközi foci

Gyászszünet valamennyi spanyol meccs előtt

Szívroham vitte el a Barcelona „Varázslóját”.

Elhunyt Enrique Castro „Quini”, a Barcelona és a Sporting Gijón volt válogatott labdarúgója. Az emlékére a szerdai és csütörtöki mérkőzések gyászszünettel kezdődnek a LaLigában. A sportember szívroham következtében halt meg, 68 éves korában.

A „Varázsló” becenévvel is illetett játékos 1978-ban és 1982-ben tagja volt a világbajnokságon szerepelt spanyol válogatottnak.

NA NEEE!
Példátlan elmélet áll a Neymar-sérülés hátterében?

A pályafutása arról is emlékezetes, hogy első barcelonai évében emberrablás áldozata lett, az egyik hazai meccs után ejtették foglyul, és a rendőrség csak 25 nap elteltével tudta kiszabadítani – írja az MTI.

A katalán klubban 1984-ig játszott, 178 találkozón lépett pályára és öt trófeát nyert a csapattal. A Barcelona közleményében úgy fogalmazott: Castro volt a gól szinonimája, és a maga idejében Európa egyik legjobb csatárának számított.

A barcelonai évek előtt – 1968 és 1980 között –, majd utánuk a Sporting Gijón játékosa volt, több mint 400 meccsen szerepelt az asztúriai együttesben. Az élvonalban ötször is övé volt a gólkirályi cím.

Olvasói sztorik