NB I

„Lehet itt még ősztől tizennégyes az élvonal mezőnye”

Nyíregyházán reménykednek, miután pert nyertek az MLSZ-szel szemben.

Kapcsolódó cikkek

Megírtuk: a Fővárosi Törvényszék épületében kedden folytatódott a Nyíregyháza Spartacus NB I-ből való kizárása ügyében az MLSZ ellen indított per tárgyalása, amelyen a bíróság első fokon a Szparinak adott igazat. Az ítélet nem jogerős, a szövetség már fellebbezett is ellene. Nyíregyházán is óvatosak egyelőre, de hogy pozitív végkifejletre számítanak, azt Mán László a szon.hu-n megjelent jegyzete is bizonyítja.

Egyelőre egy–null ide

Hány éves vagy? És még hiszel a mesékben?… Ez jutott eszembe, amikor a minap örömittasan szólított meg egy drukker. „Hallottad? Nyertünk. Irány az NB I!” Sajnos le kellett hűteni a Szpari-szurkolót, mert egyelőre annyi történt, a klub első fokon nyert a Magyar Labdarúgó Szövetség ellen. A nem jogerős verdikt alapján jogellenesen nem kapott élvonalbeli licencet a klub. Ez a döntés sokak számára nem volt meglepő, hiszen a klub megalapozottan nyújtotta be a keresetet.
A nagy kérdés az, hogy a szövetségénél miként született akkor ilyen döntés. Az arra jogosultak nem jártak el körültekintően, és így hozták meg az ítéletet? Akkor miért van ott a helyük? A másik rosszabb, hiszen a vezérkar úgy is gondolhatta: ha akarjuk, akkor így döntünk. Aztán jött a kurtított élvonalbeli mezőny, de elmaradt az előrelépés nézőszámban és a játék színvonalában egyaránt. A tévéközvetítéseket látva pedig joggal merülhet fel egy semleges szurkolóban: hogyan kaphatott felszállási engedélyt mondjuk a Vasas pályája… No, de ezt hagyjuk, és várjuk a másodfokot. Illúzióink azért ne legyenek, de bízzunk az igazságos ítéletben. Addig felesleges gondolkodni, hogy mi lesz, mert bármi megtörténhet, és még annak az ellenkezője is. Lehet itt még ősztől tizennégyes az élvonal mezőnye is.
Egyelőre tehát egy–nulla ide, ám a meccsnek még nincs vége. A legfontosabb az lenne, hogy végső döntéssel ne sérüljön a klub, a tulajdonos érdeke, Nyíregyháza, megyénk focija.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik