NB I

BRÉKING! A Nyíregyháza pert nyert az MLSZ-szel szemben, nincs kizárva az NB I-ből

A Fővárosi Törvényszék épületében ma délelőtt folytatódott a Nyíregyháza Spartacus kizárása ügyében az MLSZ ellen indított per tárgyalása. A bíróság első fokon a Szparinak adott igazat – írja a csapat honlapja.

A 2015/2016 klublicenc eljárás során az MLSZ nem adta meg a licencet a Nyíregyháza Spartacus KC Kft számára és az MLSZ határozata alapján kizárta csapatunkat az NB I-ben történő szereplésből. A Spartacus az MLSZ határozatát hatályos jogszabályokba és az MLSZ saját érvényes szabályzatai előírásaiba ütközőnek tartotta, ezért az MLSZ határozatának hatályon kívül helyezése érdekében pert indított. A keddi tárgyalási napon a bíróság elfogadta a Nyíregyháza Spartacus érveit, és első fokon a klubnak adott igazat. Az indoklás szerint az MLSZ saját eljárási szabályait szegte meg, ezért a bíróság az I. és II. fokú licencadó bizottság és az MLSZ elnökségének döntését is hatályon kívül helyezte. A döntés még nem jogerős.

Az MLSZ azonnal fellebbez, és különben is nem kommentál

A döntés nem jogerős, fellebbez a szövetség.
A Fővárosi Törvényszék keddi elsőfokú, nem jogerős döntésével hatályon kívül helyezte az MLSZ Nyíregyháza Spartacus licenckérelmével kapcsolatos határozatait. Miután az MLSZ jogi álláspontja a kérdésben továbbra is változatlan, így a szövetség fellebbez a nem jogerős döntéssel szemben. Ugyanakkor a jogerős döntés megszületéséig nem kívánja kommentálni az ügy részleteit – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik