NB I

Újpest: ezért engedte át Kabát a büntetőt Lencsének

„Berúgod?” „Be!”

Kapcsolódó cikkek

Az NB I második helyén álló Újpest úgy játszott 1-1-es döntetlent hazai pályán a Debrecen ellen, hogy Lencse László a 86. percben egyenlített ki tizenegyesből. A büntetőket általában Kabát Péter végzi el a liláknál, ezért a klubhonlaprá is kérdezett, miért döntöttek másként a meccsen.

– Lacit csak pár hete ismertem meg, amikor csatlakozott hozzánk a téli átigazolás során, azt azonban tudtam, hogy nagyon jó játékos. Első pillanattól kezdve nagyon jó a kapcsolatunk. Teljesen egy hullámhosszon pendülünk, nemcsak az edzéseken, a stadionon kívül is. Ami a tizenegyest illeti, én nem sokkal előtte álltam be, ennek ellenére odahozták hozzám a labdát, Laci viszont megkért, hogy hadd rúghassa Ő, mivel még nem tudott gólt szerezni a Szusza Ferenc Stadionban, és már nagyon szeretne. Én csak annyit kérdeztem tőle: Berúgod? Mire Laci: Be! Így hát – látván a magabiztosságát – átengedtem neki. Örülök, hogy sikeresen értékesítette a büntetőt és ezzel ki tudtunk egyenlíteni – mondta Kabát.

Emlékezetes, hogy Kabátnak volt egy hasonló esete ősszel, ám akkor nem önszántából engedte át a tizenegyest az azóta már távozó Mbaye Diagne-nek.

Olvasói sztorik