NB I

Kabát: Diagne jön nekem egy bocsánatkéréssel

Újpesti csatárok civakodtak a büntető elvégzéséért a Vasas elleni meccsen. Mbaye Diagne tulajdonképpen elvette a labdát Kabát Pétertől, aki szerint ez tiszteletlenség, várja a bocsánatkérést.

Kapcsolódó cikkek

Szokatlan jelenetek játszódtak le az Újpest–Vasas csata hajrájában: alaposan összeszólalkozott Diagne és Kabát. A házigazda büntetőhöz jutott a Kabáttal szembeni szabálytalanság után, a sértett akarta elvégezni a 11-est, ám a szenegáli focista „beelőzött”, és megszerezte a vezetést (nem sokkal később ő szerezte a második találatot is, de az már „rendben” volt).

Kabát percekig méltatlankodott, a nézők kifütyülték Diagnét. – A mérkőzés előtt megállapodtunk, hogy Balogh rúgja, de végül a második számú Diagne állt a labda mögé. Nagyon szépen értékesítette a büntetőt, amely után teljesen átalakult a játék képe – mondta a mérkőzés után Nebojsa Vignjevic vezetőedző a klub honlapjának.

Kabát másként emlékszik, s, mint a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a csapattársak is igyekeztek jobb belátásra bírni a légióst: hiába. – Ha a pályán vagyok, én szoktam rúgni a tizenegyest. Azért volt Balogh Béla kijelölve, mert nem voltam kezdő. Nem akartam balhét, azért nem erősködtem tovább, olyan lett volna, mint amikor az óvodások viaskodnak a labdáért. Megjegyzem, tiszteletlenségnek érzem, amit Mbaye Diagne csinált, úgyhogy, majd meg kell beszélnünk a történteket, remélem, a csapattársam belátja, hogy hibázott és bocsánatot kér.

Kabát Péter hozzátette, az incidens ellenére örül a győzelemnek, amire óriási szüksége volt a hetek, hónapok óta gyengélkedő Újpestnek.

Olvasói sztorik