NB I

Két hajrágóllal verte az Újpest a Vasast

Diagne duplázott az utolsó tíz percben.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Újpest FC – Vasas FC 2-0 (0-0)
Szusza-stadion, játékvezető: Erdős
Újpest: Balajcza – Nagy T. (Hazard, a szünetben), Heris, Litauszki, Kálnoki Kis – Bardhi, Balogh B. – Andrics, Diagne (Sankovics, 92.), Balázs B. (Kabát P., 71.) Edző: Nebojsa Vignjevics
Vasas: Nagy G. – Osváth (Vida, 6.), Debreceni, Grúz, Hangya – Czvitkovics (Berecz, 64.), Vukaszovics, Adamovics (Novák, 83.) – Pavlov, Remili, Könyves. Edző: Simon Antal
Gólszerző: Diagne (tizenegyesből, 80., 86.)

Fővárosi rangadóval folytatódott az OTP Bank Liga 13. fordulója: a gyengébb formában lévő Újpest a héten edzőt váltó Vasast fogadta.

Diagne mellé szálló fejese nyitotta a meccset, majd a nyolcadik percben a Vasas került nagyon közel a gólhoz: Grúz egy szöglet után a kapufát találta telibe, majd Remili lőtte a kipattanót Balajczába. Bardhi lövésénél a Vasas kapusának kellett figyelnie, majd nem sokkal később ismét ők ketten csatáztak, de ezt a párharcot is Nagy nyerte – derül ki a Vasas-honlap tudósításából.

A 25. percben Diagne vette be a Vasas-kaput, de les miatt nem ért a találat. Három perccel később Könyves lőtt kapásból kapura egy lekészített labdát, de Balajcza a helyén volt. A félidő hajrájában Remili lőtt keresztbe a kapu előtt, nem született gól az első 45 percben.

Balogh szabadrúgása adta meg az alaphangot a második félidőben, lövése viszont nem okozott gondot Nagy Gergelynek. Ezen helyzeten kívül sok lehetőséget nem jegyezhettünk fel, a mezőnyben harcoltak a csapatok.

Az utolsó húsz percbe érve Diagne esett el a Vasas tizenhatosán belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 72. percben azonban így is nagyon közel került a vezetéshez az Újpest, de Nagy Gergely bravúrral védte Litauszki öt méterről leadott fejesét, majd nem sokkal később Diagne próbálkozásánál is góltól mentette meg csapatát. A 79. percben büntetőhöz jutott az Újpest, amit Diagne értékesített is (1-0). A meccset is Diagne döntötte el a 86. percben: megpattanó lövését már nem tudta védeni Nagy (2-0).

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a Rangadó.hu szakértője, Tóth András, az Újpest egykori válogatott játékosa.
A rossz formában lévő csapatok mérkőzésén hetvenöt percig bosszankodtunk, mert nem tudtuk elképzelni, mit akar játszani az Újpest. A Vasas egészen mást játszott, mint Szanyó Károly idejében. Teljesen visszafogottan, visszaálltan, labdatartásra törekedve. Számomra nem szimpatikus ez a foci. Nem szeretnék párhuzamot vonni Szanyó és Simon Antal mentalitása és felfogása között, de szerintem sokkal szimpatikusabb volt az eddigi játékuk, mint ez.
Kabát Péter becserélésével az újpestiek mintha szárnyakat kaptak volna. Ami a tizenegyes előtt történt, megmagyarázhatatlan. Diagne bedugta a meze alá a labdát, és nem adta oda Kabátnak. A szurkolók komoly tüntetése ezek után egyáltalán nem csoda. Pedig nem lenne rossz játékos a légiós, ha a viselkedésén változtatna…
Olvasói sztorik