NB I

Két tizenegyes után pontosztozkodás lett a vége

A DVSC elleni 1-1-re végződő hazai bajnokin zsinórban tizedszer is veretlen maradt az Újpest.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Újpest FC – DVSC-TEVA 1-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3347 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Újpest: Balajcza – Nagy T. (Kecskés, 18.), Heris, Litauszki, Mohl – Windecker, Balogh B. (Kabát, 78.), Bardhi – Hazard (Angelov, a szünetben), Lencse, Andrics. Megbízott edző: Zoran Campara
DVSC: Radosevics – Jovanovics, Mészáros, Brkovics, Korhut – Varga J., Szakály – Bódi, Holman (Tisza, a szünetben), Horváth Zs. (Delmic, 68.) – Kulcsár T. (Sidibe, 89.) Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Lencse (85.) illetve Szakály (38.)
Kiállítva: Bódi (84.)

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának rangadóján 90. alkalommal csapott össze egymással az Újpest és a DVSC együttese. A hazai újpestiek a második, míg a vendég hajdúságiak a harmadik helyről várták a találkozót.

A Debrecen kapusának, Radosevicsnek már az első percben hatalmasat kellett védenie. Brkovics a kapujától 25 méterre rosszul passzolt, Lencse elcsípte a passzt, majd 23 méterről a hosszú felé laposan, hatalmas erővel bombázott. A debreceni hálóőr szögletre ütötte a labdát. A harmadik percben aztán már a Loki is veszélyeztetett: Korhut beívelését 8 méterről Brkovics félfordulatból lőtte a kapu közepébe, Balajcza azonban nagyot védett. Az első negyedóra végén óriási DVSC-helyzet maradt ki: Bódi még a kapust is elfektette, igaz, kisodródva a tizenhatoson belül, majd éles szögből kapura lőtt, Mohl a gólvonalról fejelte ki a labdát. A folytatásban főleg mezőnyben küzdöttek a csapatok, de az iramra nem lehetett panasz. Eseménytelen percek után a játékrész vége előtt nyolc perccel Mohl buktatta Holmant 14 méterre a kaputól, a büntetőt Szakály magabiztosan értékesítette. (0-1)

A második játékrész első szakasza mezőnyjátékot hozott, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 61. percben Tisza távoli szabadrúgása nem találta el Balajcza kapuját. Tíz minutummal később ismét Tisza próbálkozása ment mellé. A második félidőben többet támadt a hazai együttes, de nagy helyzetig nem jutottak el az újpestiek. A 84. percben Bódi piros lapot kapott, miután buktatott egy Újpest-játékost a 16-oson belül. A labda mögé Lencse állt, aki meglőtte első lila-fehér gólját. (1-1)

A hajrában még voltak lehetőségei a liláknak, de gól már nem született, így zsinórban tizedszer is veretlen maradt a bajnokságban az Újpest együttese.

– A két csapat formáját és pozícióját tekintve egy jó kis meccsre számítottam, ahol több helyzetet, nyíltabb támadójátékot láthatok, de kicsit csalódtam – kezdte Tóth András, Rangadó.hu szakértője, az Újpest egykori válogatott játékosa. – A mai meccsen inkább a küzdelem és a párharcok domináltak. Az első percben az Újpestnek, majd nem sokkal később a DVSC-nek volt két százszázalékos helyzete, akár el is dönthette volna a meccset a debreceni csapat. Az első félidő végén aztán valóban szabálytalanság történt, de talán centiken múlott csak, hogy belül, vagy kívül történt az eset. Mindenesetre a játékvezető megadta, bár azt kell mondanom, hogy hazai csapat ellen ilyet nem nagyon szoktak befújni. A szünet után az Újpestnek rögtön volt két-három nagy lehetősége, de kimaradtak. A végén hasonló tizenegyest kaptak a lilák is, mint a DVSC, így azt gondolom, hogy igazságos eredmény született. Hangsúlyozom, hogy a játék szempontjából többet vártam, de úgy tűnik, most a küzdelem volt jellemző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik