NB I

Megszavazták a milliárdokat a Vasasnak

Fedett lelátókkal körbezárt, 5000 fős stadionról szólnak a tervek.

Kapcsolódó cikkek

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent a Vasas SC létesítményfejlesztését érintő kormányhatározat, ami 2016–2020 között mintegy 7.5 milliárd forintot irányoz elő. Ez idén 3.273 milliárdot, 2017 és 2020 között pedig 4.256 milliárdot jelent.

A sportklubpénteki közleménye szerint a kormányhatározat annak a 2015. augusztus 26-i egyeztetésnek a szellemében született, amely Orbán Viktor miniszterelnök, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Markovits László, a Vasas SC elnöke között zajlott a Parlamentben.

Két fontos állomás még hátravan addig, hogy további részleteket hozzon nyilvánosságra a 105 éves egyesület – írják.

Az első a Vasas SC által a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötendő támogatási szerződések aláírása, a másik pedig a Nemzeti Stadion Program Munkacsoport jóváhagyása a stadion koncepcióterve kapcsán.

Utóbbiakat követően fogja a klub a saját hivatalos felületein közzétenni a konkrét fejlesztési terveit, illetve a tervezett ütemezést az új stadion, valamint a további létesítmények megépítése, megújítása kapcsán. Az új Illovszky-stadion tekintetében a tervek egy fedett lelátókkal körbezárt, 5000 fős stadionról szólnak.

Fontos információ az is, hogy a kormányhatározatban jóváhagyott összeg nem csak a stadionra, hanem a Vasas egyéb sportágait érintő létesítményfejlesztési terveire is vonatkozik (Fáy utca, Folyondár utca, Pasarét, illetve egyéb helyszínek).

A kispesti akadémiának is bőven jut…

Egy másik friss kormányhatározat szerint a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum megvalósításával összefüggő feladatokra 2014 és 2017 között összesen 4.1927 milliárd forint jut a költségvetésből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik