NB I

2017-ben új stadiont kap a Vasas

Ötezer férőhelyes arénát terveznek a régi helyére.

A 2017–2018-as szezonra elkészül az új Illovszky-stadion, ami hasonló lesz az MTK létesítményéhez. Minderről Markovits László, a Vasas SC elnöke beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

– A napokban megkötöttük a tervezési szerződést, tehát az Illovszky-stadion teljes felújításával kapcsolatos tervezési feladatok elindulnak. Mi azt tervezzük, hogy a 2016–2017-es évben szeretnénk építkezni. Ezt a szezont még a Fáy utcában, utána egy évet remélhetőleg mi is máshol játszunk. Úgy gondoljuk, hogy a felújított, új MTK-stadion lehet majd a Vasas otthona a következő szezonban, utána, a 2017–2018-as szezonban már az új, felújított Illovszky-stadionban szeretnénk folytatni a bajnokságot – fogalmazott Markovits, aki más terveket is elárult a létesítménnyel kapcsolatban.

– A tervezés során véglegesítjük, de egy ötezer fős, lelátókkal körbezárt stadiont tervezünk, hasonlót, mint az MTK-é. Racionális gondolat, hogy esetleg a lelátók alatt is elhelyezünk más sportágaknak megfelelő termeket, de jelentősen megnöveli a beruházás költségeit. Mi úgy döntöttünk, a stadionba más sportágakat nem célszerű bevonni, hanem inkább stadionon kívül kell megtalálni minden sportágaknak a megfelelő helyszínt – árult el további híreket Markovits László.

Olvasói sztorik