NB I

Mészöly: Király még 2019-ben is védeni akarja a Haladás kapuját

A szombathelyi tréner mérges, amiért még pontot sem tudtak szerezni a Vasas ellen; Willamstől többet várt az első két bajnokin.

Kapcsolódó cikkek

Felemásan kezdte a tavaszi szezont a Haladás. A szombathelyi futballcsapat előbb Kispesten megverte a Honvédot, majd a Fáy utcában kikapott a Vasastól, így most 4. helyen áll az NB I-ben. Mészöly Géza vezetőedző a zöld-fehérek kilátásairól beszélt a Digi Sport reggeli műsorában.

– A sok sérülés miatt reaktivált Ferenczi István okozta a hétvégén a Haladás vesztét…

– Minden csapatnál fontos, hogy a rutinos játékosok a teljesítményükkel, az edzésmunkájukkal és a hozzáállásukkal példát mutassanak a fiataloknak. A Vasasnál Ferenczi Pista pontosan ilyen játékos, ráadásul már edzőként is számítanak rá. A rutinjával kiharcolta a büntetőt, amit azért be is kellett rúgni – mondta Mészöly Géza.

– Összességében azért elégedett a tavaszi kezdéssel? A Honvéd ellen idegenben sikerült nyerni…

– Minden egyes pontnak óriási jelentősége van, éppen ezért bosszankodtam, és vagyok mérges még mindig, amiért nem sikerült legalább egy pontot szerezni. Minden meccsen érezzük, hogy a tizenkét csapatos bajnokságban milyen nehéz győzelmeket szerezni, ezért nagyon megbecsüljük a Honvéd elleni sikert.

– Kispesti oldalról olyan hangok szólaltak meg, hogy durván, alattomosan futballozva nyertek…

– Abszolút nem volt ez jellemző ránk. Felfokozott állapotban a mérkőzés után vezetőként vagy edzőként is elkövetünk néha olyan nyilatkozatokat, amiket kicsit később lehiggadva már másképp lát az ember.

– Összeállt a Haladás? Jól sikerültek a téli igazolások?

– A felkészülési mérkőzések idején érkezett hozzánk az ausztrál David Williams. Azt éreztem rajta, hogy abszolút beleillik a mi elképzeléseinkbe. Bár ő sem tipikus gólszerző támadó, de a támadójátékunk segítségére van. Az első pillanattól kezdve nagyon jól beilleszkedett a csapatba, de az első két tavaszi bajnokin még nem tudott annyit hozzátenni, amennyit reméltünk akár a felkészülési meccsek alapján. Bízom benne, hogy a következő találkozókon hasznára lesz a csapatnak.

– Nagyon szoros az NB I élmezőnye. A Hali célja az első hatba kerülés?

– Mindenképp azt szeretnénk, hogy a végelszámolásnál az utolsó mérkőzéseken olyan pozícióba legyünk, amivel esetleg fel tudjuk tenni az i-re pontot. A hatodik és a második hely között csak néhány pont a különbség. Remélem, hogy bele tudunk majd szólni az előkelő helyekért folyó küzdelembe. Bízom benne, hogy a soproni, hazai mérkőzésekre a szombathelyi drukkerek elkísérnek bennünket. Nagyon várom az első meccset, hogy mennyire érezzük majd otthonosan magunkat a soproni stadionban.

– Az előkelő helyezésekért folytatott küzdelemben mi a csapat előnye, erénye?

– Az erényünk, hogy nagyon egységes a csapatunk, a játékosok ki tudják egymást segíteni, tudnak egymásért küzdeni. Persze mindig lehet ezen javítani, és hétről-hétre dolgozni kell, hogy megfeleljen. Ígértük, hogy minden meccset nem tudunk megnyerni, de mindent elkövetünk a győzelemért.

– Mikorra lesz kész az új stadion? Hogy zajlanak jelenleg a munkálatok?

– Nagyon jól állnak a munkálatok, a stadion lebontása szinte egyik napról a másikra megtörtént. Az egész város azon dolgozik, és mindenki izgatott az új sportkomplexum miatt. Több sportág is otthonának tekintheti majd a stadiont, és remélem, hogy a futball nem csak a hétvégéken, hanem a hétköznapokon is jelen lesz. 2017 nyara és ősze között remélhetőleg át lesz adva ez a fellegvár.

– Úgy tűnik, hogy Király Gábor a télen semmit sem öregedett…

– Hihetetlenül motivált és összeszedett. Koncentrál, és nagyon figyel arra, hogy a Szombathely a lehető legjobb eredményt érje el az idei szezonban, és az Európa-bajnokságra a lehető legjobb formában legyen.

– Kizártnak tartja, hogy ne legyen ott az Eb-n?

– Nagyon remélem, hogy megadatik neki, hogy az Európa-bajnokságon képviselje a Haladást és a magyar válogatott kapusa legyen. Későbbre is van terve, hogy a stadion felavatásakor és a százéves jubileumkor is védje a Haladás kapuját.

Olvasói sztorik