NB I

Haladás: kikérik maguknak a kispesti vádakat

Tóth Miklós ügyvezető reagált Hemingway vádjaira.

Kapcsolódó cikkek

Mint beszámoltunk róla, éles kritikával rukkolt elő a Bp. Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway hat nappal a Haladás ellen 1-0-ra elveszített bajnokit követően. A tulajdonos szerint a szombathelyi játékosok túl kemény játéka több labdarúgójának is sérülést okozott, ám szerinte a játékvezető asszisztált ahhoz, hogy a vendégek különösebb büntetés nélkül megússzák, sőt győztesen hagyják el a találkozót.

A Népszavamegkereste Tóth Miklóst, a Haladás ügyvezetőjét, aki értetlenül állt a „vádak” előtt.

– Kikérjük magunkat, hogy a Haladás játékosai alattomosan futballoztak – válaszolta a sportvezető. – A mi csapatunkra sohasem volt jellemző ez a stílus, mint ahogy Mészöly Géza sem olyan edző, aki brutalitást követelne meg a focistáitól. Hemingway már a mérkőzés közben hasonlókat mondott nekem, mégis döbbenetes, hogy csaknem egy héttel a történtek után is ilyen indulatosan fogalmaz.

Az NB I-es tabella harmadik helyén álló Haladás ügyvezetője büszke a kispesti győzelemre, akárcsak arra, hogy az egész idényben nagyszerűen teljesít az együttes. A Haladás bronzérmet szerzett a 2008–2009-es évadban, ez a klub legjobb helyezése. Pillanatnyilag két pontra van a csapat a második pozíciótól.

– Messze még a bajnokság vége, ám természetesen a klubnak és egész Szombathelynek óriási boldogság lenne, ha meg tudnánk közelíteni a hét évvel ezelőtti harmadik pozíciót. Azért dolgozunk, hogy ez összejöjjön, és, hangsúlyozom, nem úgy, hogy szétrúgjuk az ellenfeleket.

Olvasói sztorik