NB I

„Elfogadhatatlan helyzet” Debrecenben, a polgármester aggódik a Lokiért

Papp László egy más személyi összetételű cégvezetést akar látni a klubot működtető részvénytársaság élén.

Kapcsolódó cikkek

Aggódásának adott hangot a DVSC működésével, intézkedéseivel kapcsolatban Papp László polgármester, amikor csütörtökön sajtóreggelin látta vendégül a helyi média képviselőit. A város első embere kifejtette, hogy kötelessége aggódni, miután a város tulajdonos a DVSC-ben, tehát a városlakók pénzéről is szól a történet – írja a civishir.hu.

Felidézte, hogy 2011-ben Szima Gábor, a klub első embere mintegy félmilliárd forint osztalékot vett ki a DVSC-ből, míg a kisebbségi tulajdonos, Debrecen részesedése 200 millió forint volt. Ezt azonban a többségi tulajdonossal szemben nem élte fel az önkormányzat, hanem a debreceni labdarúgásba forgatta vissza, mégpedig úgy, hogy hozzátett még 100 millió forintot, és a pallagi akadémia megépítésére áldozta.

– A városnak a DVSC iránti elkötelezettsége, azt hiszem, vitathatatlan – tette hozzá a polgármester.

A városvezető arra is kitért, hogy szerinte Szima Gábor nem tartja magát a vele kötött megállapodáshoz. A nagy port kavart tavaly nyári vita ugyanis azzal az egyezséggel zárult, hogy bár a DVSC részesedése 25 százalékra csökkent a Szima Gábor cégei által üzemeltetett kaszinókban, az eredeti megállapodásnak megfelelően továbbra is 40 százalék illeti meg a nyereségből. Ehhez képest a DVSC még nem kapott semmit a kaszinók után.

Ez szerződésszegés, aminek akár jogi következményei is lehetnének – jegyezte meg Papp László, hozzátéve, hogy reményei szerint erre nem kerül sor, a DVSC többségi tulajdonosa tartja magát a megbeszéltekhez.

– Kiültünk tavaly a sajtó nyilvánossága elé, elmondtuk, mi a megállapodás lényege. Ehhez képest nem történt semmi. Ez a helyzet számomra és az önkormányzat számára elfogadhatatlan. A többségi tulajdonos és az önkormányzat közötti feszültség alapja kizárólag ez. Nincs személyes problémám Szima Gáborral – jelentette ki kategorikusan a debreceni polgármester.

Papp László végül elmondta, hogy a város nevében egy teljes más személyi összetételű cégvezetést akar látni a klubot működtető részvénytársaság élén.

Amint arról beszámoltunk, a DVSC február elején tartott szurkolói ankétot, amelyen Szima Gábor elmondta, hogy reményei szerint a jövőben több száz millió forintbevétele származik a DVSC-nek a kaszinók bevételei után, egyelőre azonban a kaszinók bevétele a bekerülési költségeket fedezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik