NB I

Irgalmatlan pénzt kér Bódiért a Debrecen, ezért valószínű nem megy a Vidihez

Szima Gábor tartott szurkolói ankétot, ahol elismerte, hogy cége kölcsönt kért a klubtól.

Kapcsolódó cikkek

Az NB I-es Debrecen szerda este szurkolói ankétot tartott, amelyen a DVSC elnöke, Szima Gábor, Kondás Elemér vezetőedző, Sándor Tamás pályaedző, Róka Géza klubigazgató, Szilágyi Sándor cégvezető, Képíró János biztonsági igazgató, Dombi Tibor játékos-edző, valamint két új igazolás, Holman Dávid és Takács Tamás vett részt – írja a klubhonlap.

Először a csapat legújabb csatára, Takács Tamás mutatkozott be. Megköszönte, hogy a DVSC-hez igazolhatott, és elmondta, mindent megtesz a sikerért új csapatában. Ezt követően Holman Dávid mondta el, hogy rengeteg céllal jött Debrecenbe. Több kérője is volt, de amikor meghallotta a Loki érdeklődését, egy percig sem gondolkodott a döntésen. A középpályás minél jobb helyezést szeretne elérni a bajnokságban, és reméli, gólokkal és gólpasszokkal segíti majd a csapatot.

A két új játékos után Szima Gábor vette át a szót. Rövid történelmi áttekintés után Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesületének szóvivője bombázta kérdéseivel a DVSC elnökét. Többek között szó esett az ankét szervezéséről és a kaszinóból származó osztalékról is. Olyan pletyka járja, hogy a játékosok sokszor késve kapják meg a fizetésüket. Ezt Dombi Tibor és Sándor Tamás cáfolta meg. A pénzügyek részletes megvitatása után a nézőszám csökkenése került napirendre. A klub elnöke erre úgy reagált, hogy ez nem csak a Lokinál áll fenn, hanem országos jelenségről van szó. Véleménye szerint jobban ki kellene szolgálni a nézőket és jobb teljesítmény is kellene a csapattól ahhoz, hogy többen legyenek a mérkőzéseken. A nézőszámkérdés sok elégedetlen megszólalót eredményezett, majd Képíró János válaszában megfogalmazta: a DVSC volt először az a csapat, amely írásban tette le az asztalra az álláspontját, hogy nem ért egyet a klubkártya bevezetésével.

Felmerült egy olyan kérdés is, hogy Szima Gábor vett-e ki kölcsön pénzt a DVSC-ből. A klub első embere elmondta: több pénzt költött a focira, mint kellett volna, és pénzre volt szüksége a vállalkozásainak. Cégei valóban kölcsönt kaptak rendes kamatra a DVSC-től, ezt az igazgatóság és a közgyűlés is elfogadta. Szima Gábor ígéretet tett arra, hogy a kölcsönt visszafizetik a cégei a DVSC-nek.

Természetesen felmerült az a kérdés is, hogy mi igaz Bódi Ádám eligazolásával kapcsolatban. A klub elnöke megerősítette a hírt, valóban érkezett megkeresés a Videotontól. Elmondta, ha a Loki játékosa menni akar, egymillió euróért távozhat a DVSC-től, ugyanakkor kikötötte, egészen biztos abban, hogy Bódi Ádám marad Debrecenben.

Az este folyamán ekkor szólalt fel először Kondás Elemér. A hozzá érkező első kérdés az volt, hogy az együttes képes-e taktikát váltani mérkőzés közben. A csapat vezetőedzője elmondta, hogy képes, a tavasz folyamán ezt láthatják is majd a szurkolók. Kiderült továbbá azt is, hogy Takács Tamást azért igazolták le, hogy hatékonyabbak legyenek a kapu előtt.

Végül Szima Gábor zárta az ankétot: ha minden jól megy, holnap új igazolást jelent be a csapat, akivel tovább erősödik a DVSC középpályája. A Loki elnökétől azt is megtudhatták, hogy egy technikás, dinamikus, gólerős jobbszélsőről van szó, aki a Zeljeznicar 27 éves középpályása, Ognjen Djelmic.

Olvasói sztorik