NB I

Az utolsó percben nyert a DVSC

A Debrecen 2-1-re legyőzte idegenben az NB III-as Nyíregyházát a Magyar Kupa negyeddöntőjében.
Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus FC – DVSC-TEVA 1-2 (1-1)
Nyíregyháza, Városi Stadion, Játékvezető: Bognár T.
Nyíregyháza: Ovszijenko – Rubus, Szalai V., Törtei, Farkas M. – Szécsi, Ramos, Abdouraman, Zofcak (Harsányi, a szünetben), Rezes (Rakovic, 76.) – Pölöskey. Edző: Mátyus János
DVSC: Radosevics – Lázár, Brkovics, Szatmári, Korhut – Horváth Zs., Szakály, Holman (Bódi, 70.), Jovanovics – Coulibaly (Ferenczi, 79.), Kulcsár T. (Tisza) Edző: Kondás Elemér.
Gólszerzők: Rezes (25.) illetve Brkovics (38.), Ferenczi (94.)
Kiállítva: Rubus (80.)

A harmadosztályú Nyíregyháza Spartacus vendégeként lépett pályára a DVSC a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésen. Mátyus János, a Szpari vezetőedzője még eltiltását töltötte, ezért nem ülhetett a kispadon, így Balogh László pályaedző irányította a hazaiakat a keleti rangadón.

A szépszámú közönség előtt a harmadik percben a DVSC előtt adódott nagy lehetőség, egy szabadrúgás után a nyíregyházi bekk szerencsétlenül ért a labdához, ami így Szakály elé csorgott, a debreceni csapatkapitány azonban közelről fölé tüzelt. Az élvonalból tavaly kizárt Szpari egyébként nem kezdett megilletődötten, az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott.

A folytatásban kisebb fölényben játszott a Szpari, amelynek a 25. percben meg is lett az eredménye: Farkas Márk hatalmas bedobása Pölöskeyt találta meg a büntetőterületen belül, a támadó lekészítette a labdát Rezesnek, aki 13 méterről állítás nélkül a rövid felsőbe bombázott. (1-0)

A 33. percben egy debreceni védő szorongatásában Szécsi esett el a tizenhatoson belül gyanús körülmények között, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Négy perccel később Ovszijenkónak kellett figyelni, szép baloldali játék után Korhut tüzelt oldalról, de a rutinos hálóőr szögletre mentett. A sarokrúgásnál viszont már tehetetlennek bizonyult, Brkovics fejelt a bal alsóba. (1-1)

A második játékrészt nem kezdte jól a Nyíregyháza, a hazaiak nagyon magukra húzták NB I-es ellenfelüket. Egy pontrúgás utáni kavarodást követően Abdouraman csúsztatása Rezes elé pattant, a támadó azonban közelről nem találta el a játékszert. A 62. percben Tisza távoli szabadrúgását Ovszijenkónak kellett kitornásznia. Két perccel később a másik oldalon Szécsi lőtt mellé. A 68. minutumban 17 méterről kapott szabadrúgást a DVSC Rubus faultja után, de Tisza nem találta el a kaput.

Az utolsó negyedórába lépve Bódi jobboldali beadására Lázár senkitől sem zavartatva érkezett, de öt méterről csúnyán fölé fejelt. Az utolsó húsz perc egyértelműen a debrecenieké volt, ráadásul a hazaiak a 80. percben megfogyatkoztak. A 83. percben egy szép kontrát követően a Nyíregyháza próbálkozott, de Szécsi 17 méterről mellé lőtt. Három perccel később Ferenczi beadásáról Horváth Zsolt centikkel maradt le a hosszú kapufánál. Négy minutummal a rendes játékidő vége előtt Ferenczi ziccerét Ovszijenko lábbal hárította, óriási helyzet maradt ki. A 94. percben jött a dráma: a 94. percben Lázár beadását Ferenczi pofozta közelről a kapuba. A középkezdés után a játékvezető le is fújta a meccset. (1-2)

Olvasói sztorik