NB I

Vajon melyik magyar csapat költötte a legtöbbet téli edzőtáborozásra?

A spanyolországi felkészülés sokkal drágább a töröknél. Ki engedheti meg magának, hogy ott hangolódjon az NB I-es folytatásra?

Kapcsolódó cikkek

Kihasználva, hogy az NB I egyik legnagyobb költségvetésű klubja a Videoton, a fehérváriak költötték a legtöbbet a téli felkészülésükre. A Borsbecslése szerint közel húszmillió forintot. A bajnoki tabellán jelenleg harmadik helyen álló csapaton kívül csak a Haladás engedte meg magának, hogy kétszer is külföldön edzőtáborozzon. A szombathelyiek Horvátországban és Törökországban dolgoztak, illetve dolgoznak, míg a Vidi a tíznapos spanyolországi túrája után négy napra Ausztriába utazott.

A lap a magyar élvonalbeli csapatok edzőtáborozását intéző két FIFA-licences meccsszervezőtől, Gelei Károlytól és Szűcs Mihálytól azt az információt kapta, hogy a spanyolországi felkészülés legalább másfélszer annyiba kerül, mint a törökországi. Utóbbinál ár-érték arányban nem találni jobbat.

A szálloda minőségétől, az exkluzív pályahasználattól és sok egyéb igénytől függően egy hét all-inclusive törökországi felkészülés repülőjeggyel, meccsek leszervezésével együtt 5,5 milliótól 15-16 millió forintot kóstálhat.

A spanyolországi túra ennél jóval drágább – árulta el Szűcs.

A Videoton, a Puskás Akadémia és az Újpest edzőtáborozását is szervező Gelei titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem árult el összegeket.

– Egy téli, külföldi edzőtáborozás legnagyobb előnye a jobb időjárási körülmények mellett az, hogy a magyar csapatok ve­zetői külföldi kapcsolatokat tudnak építeni, és persze neves ellenfelek ellen futballozhatnak – mondta Gelei.

Érdekesség, hogy az utóbbi tíz év legeredményesebb hazai csapata, a DVSC sorozatban második éve a hazai fagyban készül a tavaszi szezonra. Ahogy azt Kondás Elemér edző a Rangadó.hu-nak elmondta, ennek nem anyagi, hanem szakmai oka van.

Külföldi túrák
Videoton: 10 nap Spanyolország (Oliva), 4 nap Ausztria (Bad Radkersburg)
Puskás Akadémia: 13 nap Spanyolország (Málaga)
Haladás: 6 nap Horvátország (Pula), 10 nap Törökország (Side)
Újpest: 13 nap Törökország (Antalya)
Békéscsaba: 11 nap Törökország (Belek)
DVTK: 11 nap Törökország (Belek)
FTC: 11 nap Törökország (Belek)
MTK: 8 nap Törökország (Belek)
Paks: 12 nap Törökország (Belek)
Honvéd: 0 nap
DVSC: 0 nap
Vasas: 0 nap
Olvasói sztorik