NB I

Hátrányból fordított, majd döntetlent játszott a Ferencváros Guzmicsékkal

Az NB I-es listavezető Varga Roland és Nagy Dominik góljaival ikszelt a lengyel Wisla Kraków elleni beleki edzőmeccsen.

FTC–Wisla Kraków (lengyel) 2-2 (1-1)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Törökország, Belek.
FTC: Jova – Dilaver (Kárász, 64.), Pintér (Ramírez, a szünetben), Nalepa, Leandro – Gera (Busai, 62.), Trinks (Nagy Á., a szünetben) – Varga R. (Gera D., 77.), Hajnal (Csukics, 77.), Radó (Nagy D., 62.) – Sesták (Lamah, a szünetben).
Wisla Kraków: Cierzniak – Burliga, Guzmics, Glowacki, Sadlok – Malecki, Uryga, Pietrzak, Popovic, Balasov – Ondrasek.
Gólszerzők: Varga R. (39.), Nagy D. (72.) ill. Balasov (27.), Drzazga (80.).

Gyömbér Gábor, Guzmics Richárd és Böde Dániel. Ők hárman láthatók azon a fotón, amelyet a Ferencváros Facebook-oldalára töltöttek fel a beleki FTC–Wisla Kraków felkészülési mérkőzés előtt.

Válogatott labdarúgóink közül csupán a lengyeleket erősítő Guzmics kapott helyet a kezdőcsapatban. A ferencvárosi honlaptudósítása szerint az ötödik percben Malecki futott el a jobb szélen, egy csel után közelről lőtt kapura, de Jova hatalmasat védett. A helyzetet követően újabb nagy lehetőség és kisebb kavarodás alakult ki a Fradi kapuja előtt, végül ferencvárosi szabadrúgással zárult le a szituáció.

Kicsivel később Varga bedobása után Florian Trinks harcolta ki a második ferencvárosi szögletet. A sarokrúgást követően a hosszún érkező Radó játszott össze Hajnal Tamással, azonban a védők tisztázni tudtak. A Fradi állandó nyomás alá helyezte lengyel ellenfelét, és zsinórban harmadik szögletét is elvégezhette, de ebből sem sikerült veszélyt teremteni. A 27. percben vezetéshez jutott a Krakkó. Vitalij Balasov véleményes kezezését nem fújta be a játékvezető, a játékos pedig ezt kihasználva éles szögből juttatta a labdát Jova Levente kapujába, 1-0.

Tizenkét perccel később egyenlített a Ferencváros: Hajnal labdaszerzése után Florian Trinks indította nagyszerű ütemben Varga Rolandot, aki egy lövőcsellel elfektette védőjét, majd ballal a rövid sarokba bombázott, 1-1.

A félidő utolsó helyzetét is a Ferencváros dolgozta ki, Hajnal laposan, de erősen legurított szögletét Varga lőtte élesen kapura, Cierzniak azonban a helyén volt.

Thomas Doll hármat cserélt a félidőben, lejött a pályáról Pintér, Trinks és Sesták, akik helyére Nagy Ádám, Ramírez és Lamah érkezett. A játékrész elején a Wisla egy távoli lövéssel próbálkozott, de Jova szépen védett. Az első egy órát követően újra cserélt a Fradi, Radó és Gera helyén Nagy Dominik és Busai Attila lépett pályára, míg két perccel később Emir Dilaver helyére Kárász Krisztián jött.

A 65. percben a csereként érkező Cifka 22 méterről bombázott Jova kapuja mellé, majd nem sokkal később az első szögletét végezhette el a lengyel csapat a második félidőben, de Fradi védelme a helyén volt. Az utolsó húsz percbe lépve Lamah adott szép esernyőt védőjének, majd a Hajnaltól visszakapott labdával veszélyesen tört kapura, a tizenhatoson belül egy kontaktot követően elesett, azonban a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A 72. percben vezetést szerzett a Ferencváros: Hajnal a bal oldalról élesen a rövidre beívelt labdáját Lamah csúsztatta kapufára, a kipattanót pedig Nagy Dominik szerezte meg, aki okosan a rövid sarokba lőtt, 2-1.

Nem sokkal később Nagy Dominik szép labdatartása és nagyszerű labdája után Ramírez ívelt középre, beadására Busai érkezett, de nem sikerült lényegi veszélyt teremtenie. A 76. percben újabb kettős csere, Varga Roland és Hajnal Tamás helyett Vladan Csukics és a 19 esztendős Gera Dávid lépett pályára. A 78. percben épp ők ketten játszottak össze, de Csukics lövését blokkolta a lengyel védelem.

A 80. percben egyenlített a Krakkó: Krzysztof Drzazga labdája Ramírez lábai közt talált utat a kapuba, 2-2. Az eredmény ezután már nem változott, a Ferencváros a Paderborn elleni veresége után döntetlennel folytatta felkészülését Guzmicsék ellen. A válogatott védő egyébként végig a pályán volt a krakkóiaknál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik