NB I

Kikapott a Fradi Belekben

Rúgott gól nélkül maradt az NB I éllovasa.

FTC – SC Paderborn 07 (német) 0-1 (0-1)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Törökország, Belek.
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Csukics, 66.), Pintér, Ramírez – Gera (Nagy D., 46.), Nagy Á. (Gyömbér, 71.) – Lamah (Radó, 46.), Hajnal (Trinks, 46.), Varga (Lakatos, 71.) – Sesták (Busai, 66.).
Vezetőedző: Thomas Doll.
Paderborn: Kruse – Heinloth, Ruck, Narey, Bertels – Schonlau, Kirch, Wydra – Bickel, Brasnic, Proschwitz. Vezetőedző: Stefan Effenberg.
Gólszerző: Proschwitz (21.).

A Törökországban edzőtáborozó Ferencváros a Stefan Effenberg vezette Paderbornnal mérkőzött meg az NB I tavaszi idényére való felkészülés gyanánt. A németek tavaly még a Bundesligában szerepeltek, idénre azonban kiestek a másodosztályba.

A fradi.hu tudósítása szerint a németek kezdték jobban a meccset, az ötödik percben Bertels adott be, Pintér tisztázott, majd Nalepa mellett esett el gyanús körülmények között egy paderborni.

Az első negyedóra végén Sesták elől szedte fel nehezen a labdát Kruse kapus. A 21. percben szerezte meg a vezetést a Paderborn. Proschwitz szerzett labdát a tizenhatosunk bal csücskénél, majd váratlanul hatalmas gólt lőtt a kapu bal felső sarkába, 0-1.

Pár perccel rá Hajnal passzolt Gerához, aki a tizenhatosról lőtt, de a német hálóőr védett. Néhány minutummal később Varga Rolandot szerelték nagy helyzetben, így 1-0-s német vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőre beállt Nagy Dominik, Radó András és az új igazolás, a német Florian Trinks. Ebben a 45 percben Varga Roland előtt adódott először helyzet, éles szögből lőtt kapura, Kruse védett. Később Trinks lőtt fölé egy szabadrúgást.

A 78. percben Lakatos betörését követően Nagy Dominik lőtt mellé nagy helyzetben. A meccs vége a németeké volt, Proschwitzot zavarta meg először a jól kijövő Dibusz, majd Bickel lőtt fölé ziccerben. Ezzel 1-0-ra nyert a Paderborn.

Olvasói sztorik