NB I

Kubatov: vége az ultrák uralmának!

Kubatov Gábor klubelnök elégedetten nyilatkozott a Fradi-pályán uralkodó állapotokról. Azt mondja, rendet raktak…

Kapcsolódó cikkek

Kubatov a Demokratánakadott interjúban beszélt arról, hogy már mindenki biztonságban kiviheti a gyermekét a meccsekre.

– Másfél évtizedig ultra uralom volt, a szurkolók kemény magja diktált, most ez megváltozott. Az eddig önként kint maradók is bejöhetnek, ha elfogadják a szabályokat, elfogadják azt, hogy a tetteiért mindenki személyes felelősséggel tartozik. Lehet fenyegetni személyesen engem, a feleségem, a gyermekeimet, ahogy ez már többször megtörtént, de mivel hiszek a céljaink helyességében, így ezekben az alapkérdésekben nem fogok engedni – szögezte le a politikus-sportvezető.

– Olvastam egy felmérést, amelyből kiderül, hogy az NB I-ben, ahol éveken keresztül messze a legnagyobb büntetést kaptuk, idén ősszel az egyik legkevesebbet fizettünk. És bár ez az öt-tíz-tizenöt millió forint is hiányzik, ha feleslegesen dobjuk ki az ablakon, sokkal fontosabb, hogy szerintem ez a jövő útja. Amikor legutóbb, 2004-ben bajnokok lettünk, hatezer-hatszáz volt az átlagos nézőszám a meccseinken. Most nyolcezer-kétszáz. És ez egyre nőni fog, ha a csapat hasonlóan sikeres lesz, s az emberek elhiszik, itt nincsenek balhék, biztonságban érzik magukat és csökken a trágárság. Az egyik legfontosabb, hogy az édesanyák elhiggyék, a meccsre vágyó gyerekeket ki lehet hozni a Groupama Arénába. Másfél évtizedig ultra uralom volt, a szurkolók kemény magja diktált, most ez megváltozott. Az eddig önként kint maradók is bejöhetnek, ha elfogadják a szabályokat, elfogadják azt, hogy a tetteiért mindenki személyes felelősséggel tartozik. Lehet fenyegetni személyesen engem, a feleségem, a gyermekeimet, ahogy ez már többször megtörtént, de mivel hiszek a céljaink helyességében, így ezekben az alapkérdésekben nem fogok engedni.

Kubatov elmondta, elégedett azzal, ahogy a Ferencváros mint futballklub és sportegyesület fejlődik.

– Sokat jelent, hogy a futballisták világszínvonalú stadionban léphetnek pályára, s legalább ennyit, hogy a 16 hektáros edzőközpontunk is folyamatosan szépül, fejlődik. Hiszen utóbbiban nem csupán a profi futballisták készülnek, hanem összesen mintegy háromezer gyermek sportol. A futballisták fejlődése szemmel látható: kupagyőzelmek, domináns játék, több, mint egyéves veretlenség a bajnokságban, s másfél év vereség nélkül a Groupama Arénában. A Thomas Doll vezette szakmai stáb tehát kiváló munkát végez, s reményeim szerint még sokáig folytathatják a csapatnál – mondta az FTC elnöke.

Olvasói sztorik