NB I

Megnőtt a Haladás étvágya a remek ősz után

A meglepetés-eredményeket is szállító Mészöly Géza vezetőedző támadót akar igazolni télen.

Kapcsolódó cikkek

Hatodik helyen telel a Szombathelyi Haladás a labdarúgó NB I-ben. A zöld-fehérek sokáig a dobogón álltak az ősszel, és jelenleg is csupán ként pont választja el őket a tabella második pozíciójától. A vasi együttes eddig az OTP Bank Liga döntetlenkirálya, és a Haladás adja az év labdarúgóját, a válogatott rekorder Király Gábort. A gárda edzője, Mészöly Géza a Digisport csütörtök reggeli műsorának vendége volt.

– Elégedett csapata őszi teljesítményével?

– Mindenképp azt tudom mondani, hogy olyan fél szezont zártunk, amelyben sok pozitívum volt. Elindult a csapat egy új úton, amelyet én az előző bajnokság utolsó négy meccsétől tendálok. Szerencsére a nyáron jól sikerültek az erősítések, éppen Király Gabi vezetésével egy jó szellemiség is elindult, de Halmosi Péter által ez már korábban is érződött. Voltak nehézségek az őszünkben, de a hatodik hely és a huszonkilenc pont mindenképp pozitív – kezdte Mészöly Géza. – Az utolsó két mérkőzésen Király és Halmosi nagyon odatette magát, és igazi vezérei voltak a csapatnak. Szerencsére a szakmai stáb is nagyon rendben van, és jól kiegészítjük egymást, így remek munkát tudunk végezni. Szerintem ezt a vezetőség is elismeri, és a játékosok is partnerek.

– Egyetért azzal, hogy a Haladás erőn felül teljesített az ősszel?

– Az elején valóban olyan meglepetés eredményekkel rukkolt elő a csapat, ami abszolút nem volt benne. Nagyon meglepő eredmény volt, amikor a címvédő Videoton, vagy éppen a DVSC vendégeként tudtunk nyerni. Hazai pályán a közönséggel együtt nagyszerű élményeink voltak. Két olyan hazai bajnoki volt, amire nagyon szívesen emlékszünk vissza, de mondhatom az utolsót, a stadionbúcsúztatót is, amikor ismét sikerült legyőznünk a Puskás Akadémiát.

– A Ferencvároshoz eligazoló Radó Andrást tudták pótolni?

– Radót ismertem már a korosztályos válogatottakból, de a tavalyi utolsó négy mérkőzésen nagyon megkedveltem, akkor nagyon jó teljesítményt nyújtott. Viszont nagyon régóta húzódott már az ügye, hogy szeretne eligazolni, és nagyon éreztem már rajta, hogy szeretne menni, így aztán el kellett engednünk, és gondolkodnunk kellett, hogy milyen formában tudjuk őt pótolni.

– A hírek szerint egy játékost mindenképp igazolna a téli időszakban…

– Fontos, hogy jó az arány a fiatalok és az idősebb, rutinosabb között a csapatban. Szeretnénk igazolni a télen, de nem mindenáron. Meg kell néznünk, hogy az a bizonyos támadó valóban erősítést jelent-e, ugyanis támadót keresünk. Ilyenkor télen nehéz igazolni, pedig jó lenne magyar játékost szerződtetni az MLSZ szabályai miatt. Tudnék azért választani az NB I-ből, de nem biztos, hogy találunk olyan minőséget, aki szívesen eljönne hozzánk.

– Hogyan látja, hogy évig fog még a válogatottnál is elsőszámú Király Gábor a Haliban védeni?

– Király Gabi teljesen alárendeli magát a futballnak, minden gondolata ekörül forog. Szerencsére van egy kisfia is, aki számára nagy húzó erő, neki mutatja, hogy kisfiam, így kell ezt csinálni, neki példát mutathat.

– Nemzetközi szereplés a cél a tavasszal, vagy megelégszenek azzal, hogy a mezőny első felében maradjanak?

– Az elején az volt a cél, hogy az első évben legyen egy stabil csapatunk. Persze most megjött az étvágy kicsit jobban, és remélem, hogy a játékosok is úgy vannak vele, hogy jó ez a kis pihenés, de már alig várják, hogy folytatódjon a bajnokság.

Olvasói sztorik