NB I

Király Gábor kapusedzőként dolgozna tovább

„Ehhez értek, ezt tudom a legjobban.”

Az MLSZ Edzőképző Központja tavaly „Emeljük a szintet” címmel szakmai konferencia sorozatot kezdett, amelynek nyolcadik előadását Szombathelyen rendezték szerdán a Sportházban.

Mintegy 550, már UEFA edzői végzettséggel rendelkező szakember vett részt a licenc-megújító, kreditpont-gyűjtő továbbképzésen – számolt be a kiralygabor.eu portál.

Király Gábor 101-szeres magyar válogatott kapust vendégnek hívták a rendezvényre. A Haladás sportolója 2014-ben kapta kezébe az A-licences edzői diplomáját. Az év labdarúgójának választott Király az előadáson elmondta: bár még hivatásos labdarúgóként dolgozik, régóta figyel a sport utáni életre is. 2013 óta működteti a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskolát, és a távlati tervei között is az szerepel, hogy kapusok felkészítésével foglalkozzon.

– Ehhez értek, ezt tudom a legjobban. Hosszú pályafutásom alatt rengeteg edzővel, módszerrel dolgoztam. Tudatosan válogattam ki, jegyeztem fel és használom a mai napig azokat a gyakorlatokat, amelyek előbbre visznek egy kapust. Legyen szó az angol, a német vagy a magyar edzésmódszerekről, mindegyik alapja a munka, én is ebben hiszek – idézi Király Gábort a kapus hivatalos honlapja, a kiralygabor.eu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik