NB I

Győzelemmel búcsúzott stadionjától a Haladás

A szombathelyiek 2-1-re nyertek a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Puskás Akadémia FC 2-1 (1-1)

OTP Bank Liga, 19. forduló
Rohonci úti Stadion, 4280 néző
Vezette: Szilasi (Berettyán, Horváth)
Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak (Jánvári, 55.) – Nagy P. (Batarelo, 74.), Iszlai, Th. Wils – Németh M. (Medgyes, 90.), Gaál, Halmosi.
Puskás Akadémia:Pogacsics – Kocsis (Péter B., 85.), Fodor, Tar, Nagy Zs. – Márkvárt (Zsótér, 75.), Bacelic-Grgic – Lencse, Sallai, Pekár – Tischler.
Gólszerzők: Németh M. (24.) Halmosi (49.), illetve Lencse (41.)

Jövőre új létesítmény építése veszi kezdetét, így papíron utolsó mérkőzését játszotta a Haladás a Rohonci úti Stadionban, ennek megfelelően rengeteg néző és igazi futballhangulat várta a Puskás Akadémia szombathelyi vendégjátékát.

A rendkívül mély talajú pályán az első tíz percben nem forogtak veszélyben a kapuk, Pekár 25 méteres szabadrúgása elkerülte Király Gábor kapuját. A másik oldalon Gaál lépett ki a védők közül kissé kisodródva, de nem tudott erőt tenni lövésébe. A 16. percben Pekár kapott jó labdát a bal oldalon, befelé tolta a labdát, 20 méteres lövését azonban magabiztosan fogta a szombathelyi kedvenc, Király Gábor. Az első húsz percben többet volt a labda a hazaiaknál, Halmosi veszélyes oldalszabadrúgását Pogacsicsnak kellett öklöznie a 21. minutumban. A 24. percben Németh Márió szögletébe senki nem ért bele, a jól csavarodó ívelés így a hálóban kötött ki, megszerezte a vezetést a Haladás. (1-0)

Az első játékrész második felére brusztolóssá vált a találkozó, a zöld-fehérek akarata érvényesült többnyire, de gólhelyzetig nem jutottak. A 41. percben szinte a semmiből egyenlített a Puskás: egy jobboldali szabadrúgás után a hosszún érkező Tar Zsolt az alapvonalról visszakotorta a játékszert a kapu elé, Lencse pedig senkitől sem zavartatva két méterről az üres kapuba lőtt. (1-1)

A második félidőben nekiesett ellenfelének a Haladás, Németh Márió egy szép csel után a bal szélesen élesen középre tálalt, a hosszún érkező Halmosi pedig közelről a hosszúba passzolta a játékszert. (2-1)

Néhány perccel később egy kontra után veszélyeztetett a Puskás, de Tischler lövését hatalmas bravúrral szögletre ütötte a játékszert. A 60. percben Pekár baloldali beadása után Márkvárt elé került a labda, a korábbi pécsi játékos kisodródva fölé tüzelt. Négy minutummal később Tar közeli szabadrúgása fölé szállt. Az utolsó negyedórába lépve a hatalmas kedvvel játszó Halmosi táncolta be magát a tizenhatos előterébe, visszagurítását Thomas Wils azonban 22 méterről mellé bombázott.

A Rohonci úti Stadionban négyezer torokból szólt a Hajrá Hali-rigmus, a hazaiak felszabadultan futballoztak, Németh Márió kétszer is helyzetbe került, de egyszer sem talált kaput. A találkozót teljesen megérdemelten nyerte a jobban küzdő hazai csapat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik