NB I

Szivics: Nem zárom ki, hogy újra NB I-es csapatot irányítsak

A tréner szerint a magyar futball jó úton jár.

Kapcsolódó cikkek

Újra Magyarországon járt Tomiszlav Szivics, a Kecskemét, a Paks és a Diósgyőr korábbi edzője. Az Újpest–Diósgyőr (2-1) és az MTK–Vasas (2-1) NB I-es meccset is a helyszínen tekintette meg a 49 éves szakember. Sokakban azonnal felvetődött, hogy azért látogatott Ma­gyarországra, mert esetleg ismét munkát vállalna a honi fociban – írja a Bors.

– Egyelőre erről szó sincs, de természetesen azért nem zárom ki, hogy egyszer újra egy NB I-es csapatot irányítsak – árulta el a Szivics. – Mindig szívesen jövök Ma­gyarországra, de mióta távoztam, nem sokat változott a magyar foci. Az idény végén a csapatok fáradtak, a pályák talaja sem ideális. Sajnálom a Diósgyőrt, nem érdemelt vereséget Újpesten, az utóbbi négy-öt meccsen jól focizott a csapat, azt meg nem az én dolgom megítélni, miért nem jönnek az eredmények.

Szivicsnek hiányzik a mindennapos munka. Szerinte a magyar futball jó úton jár.

– Energikus fickó vagyok, szeretek dolgozni, ezért jobban illik hozzám a klubedzősködés – mondta a szerb U21-es válogatott szövetségi edzője. – A 12 csapatos bajnokság, a lé­giósok számának korlátozása, a stadionépítés mind-mind a ma­gyar foci fejlődését szolgálja, és hosszú távon érezhető is lesz az előrelépés. A jó magyar focihoz kell egy olyan erős Ferencváros, mint a mostani, de ugyanúgy kell egy erős Újpest, Videoton és Debrecen is. Ha utóbbiak meg tudják nehezíteni a zöld-fehérek dolgát, akkor lesz majd jó a bajnokság.

Olvasói sztorik