Nemzetközi foci

Szivics: „gyenge csapat a DVTK”

Guardiolával lesz találkozója a Diósgyőr volt vezetőedzőjének.

Kapcsolódó cikkek

Viharos körülmények között távozott az előző szezonban a DVTK akkori vezetőedzője, Tomiszlav Szivics. A szakember azóta már a sikert sikerre halmozó szerbiai utánpótlásban vállalt munkát, ő lett a sikerkorosztály U21-kapitánya.

A szakember nemrég az amigeleken.hu portálnak adott bővebb interjút, melyből kiderül, rövidesen a Bayern München sztáredzőjével, Josep Guardiolával fog találkozni egyik játékosa miatt.

– Jelenleg nagyon jó helyen vagyok, és jól érzem magam itt. Nyolc évig minden nap dolgoztam, ez azért sokkal másabb. Lehet egy kicsit pihenni két összetartás között. Nagyon sokat utazok, figyelem a fiatal játékosokat, a legjobb meccseket nézem Európában. Például pénteken megyek a Bayern Münchenhez. Le van egyeztetve, hogy Josep Guardiolával fél órás találkozóm lesz. Ez nekem nagy öröm. Egy 96-os születésű fiatal szerb srácot felhívtak az első csapathoz. Meg szeretném nézi a játékost, és Guardiola véleményét is ki szeretném kérni róla. Óriási élmény ez nekem – mesélte Tomiszlav Szivics.

Szivicset természetesen a Diósgyőrről is kérdezte a szurkolói lap. Véleményét nem rejtette véka alá.

– Gyenge csapat, ez nem kérdés. A hétvégi győzelem pozitív meglepetés volt. Jó néhány pont Ivannak köszönhető, ez persze Gyuri bácsinak is nagy dicsőség. Személy szerint nekem Rados teljesítménye pozitív meglepetés – vélekedett a DVTK kapusáról Szivics, majd a csapat teljesítményéről is kérdezték. – Erről nem szeretnék beszélni, mert belső dolog. Csak kívülről látom. De ezt a focit kicsit nehéz nézni. Néztem pár meccset, ahol a szerencse is a csapat mellett volt. Úgy érzem, hogy amikor nézem a meccset, akkor jön a szerencse is. De nem látom, hogy dominálni tudnának valaki ellen. Nem akarok szakmázni, mert nem lenne korrekt, de nem látom azt a focit, ami kellene Diósgyőrbe. Azt gondolom, Bekő Balázsnak kell egy kis idő, hogy megismerje ezt az egészet, mert ez egész más kávéház, mint az, ahol eddig dolgozott. Azt gondolom, jó úton van, és kell egy kis türelem még, mert nem olyan egyszerű Diósgyőrben dolgozni. Neki ez az egész új, és az is lehet, hogy a játékosok minősége nem olyan, mint amilyen a diósgyőri szurkolók elvárása.

A teljes interjú az alábbi linken érhető el.

Olvasói sztorik