Nemzetközi foci

Szivics sztárcsapat edzője lesz?

A Kecskemét és a Diósgyőr korábbi vezetőedzője veheti át a világbajnok szerb utánpótlás-válogatottat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A szerb labdarúgó-szövetség illetékesei pénteken döntik el, ki legyen a nyári, új-zélandi U20-as világbajnokságon aranyérmes keretre épülő U21-es válogatott szövetségi edzője. Az 1994-1995-ös generáció legjobbjai számára a 2017-es lengyelországi korosztályos Európa-bajnokság selejtezői jelentik majd a következő komoly feladatot.

A jelöltek szűkített listája már elkészült, de ezt nem tárták a nyilvánosság elé, mert még nem tárgyaltak az edzőkkel. A mondo.rs cikke szerint az egyik jelölt a Diósgyőr és a Kecskemét korábbi vezetőedzője, Tomiszlav Szivics, aki hazájában dolgozott korosztályos csapatok élén, riválisan pedig Slobodan Bob Pavkovic, aki tíz évvel ezelőtt már vezette a szerb-montenegrói ifjúsági válogatottat, valamint évekig sikeresen dolgozott Szingapúrban.

Szivics az elmúlt napokban többször is feltűnt a szövetség székházában, de a kinevezése ellen szól az a tény, hogy a kétszer is elhagyta a válogatottat, és elment egy klubcsapathoz dolgozni. Pavkovic esetében az jelenthet némi hátrányt, hogy hosszú ideje nem dolgozott odahaza.

Akárhogy is lesz, az új edző előtt komoly kihívás áll, ráadásul nincs sok ideje megismerni új csapatát az első tétmeccs előtt. Az első edzőtábor a tervek szerint augusztus végén lesz, az első selejtezőmérkőzés pedig szeptember 12-én.

Olvasói sztorik