NB I

Cserejátékos gólja döntött a Fradi javára

Az első félidőben aktívabb volt a Vidi, de Radó góljával nyert az éllovas.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
Ferencvárosi TC – Videoton FC 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 5379 néző
Játékvezető: Solymosi – Berettyán, Horváth R. – Kelemen
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Leandro, Nalepa, Ramírez – Lamah (Busai, 93.), Nagy Á., Pintér (Radó, 46.), Gera, Sesták (Varga R., 64.) – Böde
Vezetőedző: Thomas Doll
Videoton FC: Danilovic – Nego, Vinícius, Juhász, Szolnoki – Pátkai (Soumah, 87.), Oliveira (Heffler, 71.) – Gyurcsó (Géresi, 77.), Kovács I., Suljic – Feczesin
Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Radó, 62.

A címvédő és a toronymagas esélyes találkozott szerda este a Groupama Arénában, amikor a Ferencváros a Videotont fogadta az OTP Bank Liga 15., elhalasztott fordulójában. A fővárosiak idén egyszer már legyőzték a fehérváriakat, augusztusban 3-1-re nyertek a Sóstói Stadionban. Visszavágásra készülhetett tehát az elmúlt hetekben kiváló formába lendülő piros-kék gárda. A Ferencváros az MTK ellen elszenvedte idei első bajnoki vereségét, de a Debrecen 3-0-ás legyőzésével hamar visszakerült a győzelem ösvényére.

Komoly ferencvárosi nyomással kezdődött a találkozó, a 6. percben helyzetekben is megmutatkozott ez. Ramírez adott be balról, Kovács kifejelte, a kipattanót Gera tűzte rá. Danilovics védett, de Nagy Ádám ismételni tudott. A labda fölé ment.

Lassan-lassan kezdte átvenni a mérkőzés irányítását a Vidi, a 12. percben Filipe Oliveira Feczesin passza után volt lesen, ziccerben vihette volna kapura a játékszert. Három perccel később Nego nyúlt alá lágyan a labdának, Kovács teljesen üresen állt a tizenhatoson. Egy pattanás után tüzelt is, de középre, Dibusz kézzel kiütötte a labdát. A 21. percben született a találkozó első sárgája, Kovács István lendületes kontráját Nalepa állította meg durva eszközökkel.

Két perccel később Viníciust rúgták meg egy szögletet követően keményen a tizenhatoson, hosszú ápolás jött, de a jogosnak tűnő tizenegyes elmaradt. A 28. minutumban Gyurcsó a saját tizenhatosáról indult, lefutotta Nagy Ádámot, ám a tizenhatoson egy enyhe ütközés után eldobta magát. Sárga lapot kapott, ahogy a reklamáló Filipe Oliveira is. Egy perc múlva Lamah egyenlítette ki újra a sárga lapok számát, Juhászt rúgta meg hátulról jóval azután, hogy az elpasszolta a labdát.

A 33. percben Gyurcsó lőtt fölé 30 méterről, egy lábon megpattant a lövése. A 37. percben Lamah lőtt a tizenhatos vonaláról, középről, a megpattanó lövés Danilovics kezében kötött ki. Jó iramú, gyors találkozón továbbra is inkább a Videoton FC előtt adódtak helyzetek, de a félidő utolsó mozzanatáig nem alakult ki komolyabb lehetőség. Akkor Gyurcsó tüzelt 25 méterről, hajszállal Dibusz kapuja fölött suhant el a labda.

A félidőben cserélt a Ferencváros, Pintér helyére Radó András állt, aki a 48. percben máris kiharcolt egy sárga lapot, Pátkai rúgott oda. Az 53. percben Kovács István állt rá Ramírez lábára, aki cserébe nagyot rúgott a Vidi-játékosba, sárga lapot kapott. Az 55. percben Kovács István is megkapta lapját a parázs hangulatú találkozón.

A 60. minutumban Oliveira kapott remek labdát bal oldalról Gyurcsótól, zavartalanul rúghatta az ötösön, de lövése fölészállt. Két percre rá megszerezte a vezetést a Ferencváros, egy szögletet fejeltek ki a Vidi-védői, de a visszaívelést követően a védők között ácsorgó Radó elé pattant a labda, aki befelé tolta, majd az ötösről kilőtte a balfelsőt, Danilovic tehetetlen volt (1-0).

A 64. percben Sesták helyére Varga Roland állt, a 71.-ben a szűrőként játszó Oliveira helyére jött Heffler Tibor. A 75. percben a mérkőzés legszebb támadását láthattuk, Kovács tette ki a szélre Gyurcsónak, aki laposan centerezett, Nego sarokkal beleért, így lett jó Feczesinnek, aki az ötösről hátrafelé lekészítette Suljicnak, a bosnyák szélső azonban kapásból fölébombázott. Később Gyurcsó helyére Géresi jött.

A 79. percben Ramírez biciklicselei után Danilovic kezébe lőtt. A 83. percben a fellazuló Videoton-védelem közepén Böde ugrott ki, a ziccert azonban nem tudta értékesíteni, Danilovicba rúgta. A kapu nem szabadult fel, végül Lamah lőtt fölé 13 méterről, nagy helyzetből.

Két perccel később Radó bal oldalról, 11 méterről tán még Lamah-énál is jobb szögből lőhetett, de ez is fölément. A 85. percben Nagy Ádám buktatta Feczesint, sárga; majd Szolnoki az ígéretes helyzetben kilépő Lamah-t rántotta le ugyanilyen büntetésért. A 87. percben Soumah érkezett Pátkai helyett, majd három percre rá Leonardot rúgta fel annak szerelése után, ez is lap volt. A végén még Busai is beállt, Lamah-t váltotta.

A második félidőt irányította a Fradi, a Vidi kevésszer került helyzetbe. Győzelmével a Ferencváros még magabiztosabban áll az élen az NB I-ben, míg a Vidi visszacsúszott kissé.

– Elég sok NB I-es mérkőzést látok ellenőrként, így nagy tapasztalattal a hátam mögött mondhatom, hogy kiemelkedő színvonalú találkozó volt. Az első 15-20 percben óriási volt az FTC fölénye, sok lehetőséget alakítottak ki. Utána kiegyenlítődött a mérkőzés, inkább a Videoton irányított. A második félidő elején Thomas Doll behozta Radót, ami a 3-4-2-1-es kezdeti hadrenden szerkezeti változtatás volt. A Vidi 4-5-1-gyel játszott. A második félidőben már kevésbé volt jó a játék, de ismét a Fradi volt fölényben. A labdabirtoklás sok esetben igazi mércéje a teljesítménynek, ebben pedig 65-35% arányban a Ferencváros volt jobb. Már a második félidő előtt azt gondoltam, aki egy gólt rúg, megnyeri a meccset. Ez is történt. A gól után még három 100%-os ziccert alakított ki a hazai csapat. Ami nem tetszett, az a szabálytalanságok száma és durvasága. Sok alattomos faultot láttam, de összességében jó mérkőzésen szurkolhattak a kilátogató nézők – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik