NB I

Három hónap alatt 623 milliót drágult a Ferencváros

Aranyat ér a Fradinak a bajnoki menetelés és a válogatott Európa-bajnoki szereplése: jelentősen nőtt a nemzeti csapatban is számításba vett futballisták értéke.

Míg a bajnokság rajtjánál, augusztus végén a Fradi kerete 3,2 milliárd forintot ért, addig a transfermarkt.de internetes oldal szerint ez a szám november legvégére már eléri a 3,8 mil­liárdot. Jót tett a futballisták ázsiójának, hogy ki tudták harcolni az Eb-részvételt, így Dibusz Dénest 311 millió forint helyett 374 millióra, Pintér Ádámot 187 millió helyett 212-re, Nagy Ádámot 31,1 helyett 311-re és Böde Dánielt 187 helyett 250-re taksálják, a 78 millió forintot érő Leandro és a 156 milliós Gera Zoltán értéke nem változott. Nagy esetében a legszembetűnőbb a változás, a fiatal középpályás ára megtízszereződött.

– Az ő értéke akkor is ugrott volna, igaz, nem ekkorát, ha a válogatott nem jut ki az Eb-re, a válogatottban történő bemutatkozása is számít. Ennyire jelentős a hatása egy játékos pályafutására a kijutás, ráadásul ha ott tisztesen helytáll a válogatott, akkor 3-4 futballista biztosan topligába tud majd igazolni – mondta a BlikknekSzabados Gábor sportközgazdász.

A játékosok értéke leginkább a klubjuk számára fontos, mert egy sikeres Eb-szereplés után nagyobb bevételre is szert tehet az értékesítésből, ám a futballistákat ez a szempont kevésbé foglalkoztatja.

– Nem szoktam figyelni, hogyan alakul a piaci értékem, csak magamra koncentrálok, szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani. Úgy gondolom, a Debrecen ellen jól játszottam én is és a csapat is, és ez a legfontosabb – mondta Pintér Ádám, az FTC válogatott középpályása a 3-0-ra megnyert bajnokiról.

Olvasói sztorik