NB I

A három pont fontosabb a mesterhármasnál

Gyurcsó Ádám olykor középcsatárt játszott az Újpest ellen, és ez nagyon bejött. Neki, és a csapatnak is.

Kapcsolódó cikkek

Simán verte az eddig botladozó Videoton az Újpestet az élvonal kilencedik fordulójában, és ebben a játékosok elmondása szerint kulcsszerepe volt a Pető Tamás edző által kitalált új felállásnak. Gyakorlatilag (klasszikus) csatár nélkül, a három gyors szélső, Oliveira, Szuljics és Gyurcsó folyamatos helyváltoztatásaival teremtettek sok ziccert a fehérváriak, és ha Balajcza Szabolcs nem véd bravúrosan, nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

Gyurcsó Ádám különösen elemében volt, a középcsatár helyére rendre befutva többször is csak a kapussal állt szemben, végül két góllal zárta a szombati meccset. A Rangadó.hu érdeklődésére elégedetten nyilatkozott a meccs után, hozzátéve, a folytatásban is hasonló teljesítményre lesz szükségük, mert még messze vannak a céljaiktól.

– Kicsit más felállásban játszottunk, mint eddig, mindenki láthatta, hogy ez hellyel-közzel jól is működött. Nyilván voltak hibák, lesznek is, de erre a játékra már lehet építeni. Ugyanígy kell küzdenünk továbbra is. – mondta Gyurcsó Ádám. – Személy szerint végre ismét nagyon jól éreztem magam elöl, tudtam, hogy több területem lesz és több lehetőségem, mint szélsőként. Az első félidőben nem mentek be a helyzetek, de végig az volt bennem, ezzel a tudattal készültem a meccsre, hogy gólt fogok rúgni. A második félidőben összejött minden, örülök a nagy különbségű győzelemnek, remélem, így folytatjuk tovább.

– Nem volt annyira furcsa, hogy középen kellett néha játszanom, próbáltuk a meccs előtti héten azokat a szituációkat gyakorolni, amelyek ebből a felállásból adódhatnak, hogy a helyzeteket minél nagyobb százalékban kihasználjuk. Az volt a feladat, hogy sokat cserélgessük a helyünket, ne legyen statikus a játékunk. A három-nullát nem kell magyarázni, de tisztában vagyunk, hogy ez csak egy meccs volt a sok közül. Még nem vagyunk egyenesben, de úgy érzem, ez olyan győzelem volt, amivel egyszerűen muszáj elindulnunk fölfelé – bizakodott a fehérvári támadó.

Mesterhármasa még nincs az NB I-ben Gyurcsónak, az Újpest ellen könnyen meglehetett volna az első – de mint mondja, a három pont fontosabb a három gólnál.

– Jobban örültem volna a mesterhármasnak, de Balajcza kivédte a legnagyobb zicceremet. De a lényeg, hogy a csapat nyert, ráadásul magabiztosan. A meccs előtt aláírtam volna azt is, hogy akár egy öngóllal nyerünk egy-nullára, mert abban a helyzetben, amiben most vagyunk, szinte mindegy, milyen játékkal, de győznünk kell – fogalmazott Gyurcsó Ádám.

Olvasói sztorik