NB I

A legfontosabb, hogy a Vidi nyerjen

Kovács Zoltán sportigazgató nem szomorkodott, amikor a Videoton megverte egykori csapatát, az Újpestet; szerinte a dobogóra kötelező odaérniük.

Kapcsolódó cikkek

Sok gratulációt fogadhatott a Videoton sportigazgatója az Újpest fölényes legyőzése után. Az idei szezonban eddig most játszott a legjobban a bajnoki címvédő, ráadásul azoknak a játékosoknak is főszerep jutott, akiket már Kovács Zoltán igazolt Székesfehérvárra. Ettől persze még lehetett volna kicsit szomorkás a hangulata, hiszen játékosként idehaza kizárólag az Újpesthez kötődött – de a Rangadónak adott interjúban elmondta, erre most nem lehetett tekintettel. A fehérvári sportigazgató a beszélgetés előtt kikötötte, hogy a Vidi (állítólag hamarosan kinevezendő) új vezetőedzőjéről egyelőre nem kíván nyilatkozni.

– Nem is olyan régen még nagyon szomorú lett volna egy három-nullás újpesti vereség után. Így, hogy a mostani klubja verte meg a lilákat, mennyi sajnálat van önben?
– Ahogy mondta: a Vidi a mostani csapatom. Itt dolgozom, minden feltételt megkapok, hogy kiteljesedhessek a munkában, így természetesen nagyon örülök, amikor eredményes a csapat. A Videoton sikeréért dolgozom. Ettől függetlenül nem jó érzés vesztesnek látni az Újpestet, de majd a jövő héten esetleg megint tudok nekik szurkolni. A legfontosabb, hogy a Vidi is nyerjen a következő meccsein – kezdte Kovács Zoltán.

– Az Újpest ellen négy játékos volt a kezdőcsapatban azok közül, akiket már a Kovács-féle időszakban igazoltak: Nego, Szuljics, Stopira és Pölöskei. Jelentett valami pozitív visszaigazolást a munkájáról a meccs?
– Ahhoz, hogy pozitívak legyenek a visszajelzések, nyilván nyerni kell. Magyarországon és a profi futballban szerte a világon, mindent az eredmény határoz meg. Az a dolgom, hogy értékeljem a folyamatokat: most úgy érzem, a csapat fejlődik. Akkor is ezt mondanám, ha nem nyertünk volna az Újpest ellen. Látni kell, honnan indultunk és ehhez képest hol tartunk. A csapat képes irányítani a mérkőzéseket, tud dominálni. A Videoton nem csalhatja a futballt, nem rombolhat, mint jó néhány csapat, adott esetben a Videoton ellen. Nem az Újpestre gondolok, mert ők is futballozni akartak ellenünk.

– Most már tehát minden feltétel adott, hogy legalább a dobogóra odaérjen a bajnoki címvédő? Például a múlt héten, a Paks ellen nem működött igazán jól a játék.
– Az eredményjelző legalábbis nem azt mutatta. Objektív tényezők, a meccs utáni statisztikai adatok alapján viszont érdekes módon ott is működött sok minden. Viszont valóban kikaptunk kettő-nullra, hiába nem jött át az ellenfél a térfelünkre, szinte az egész meccsen. Előre kell tekinteni. A csapat egyre jobban játszik, nem is lehet más a célunk, csak a dobogó. Ez kötelező. A játékosok is tisztában vannak az elvárásokkal, de ami fontosabb, hisznek is benne, tudják, hogy képesek rá.

– Az új edzőről egyelőre nem kívánnak beszélni, de mi a helyzet Pető Tamással, akinek lassan letelik a megbízatása? Mennyire elégedettek vele?
– Amit már az első hét után elmondtam, tartom. Jó kezekben van nála a csapat. Tisztában vagyunk persze a helyzetével, hogy pro licenc nélkül nem maradhat vezetőedző, ez kétségtelenül szülhet vagy szülhetne némi bizonytalanságot. De ha az Újpest ellen így tudunk futballozni, akkor még nem erről kell beszélni, hanem meg kell dicsérni a munkáját, ami látszik a csapaton.

Olvasói sztorik