NB I

Hatodszor a születésnaposé a derbi

A negyvenediket éppen ma ünneplő Kassai Viktor először 1999 tavaszán vezetett NB I-es mérkőzést, és majdnem pontosan 12 éve fújt először derbin, akkor is a Megyeri úton.

Kapcsolódó cikkek

A szombati bajnoki fordulóban nincs olyan párosítás, amelyben a mostani játékvezető korábban ne dirigált volna. Az élvonal nyolcadik fordulójából kiemelkedik az Újpest–Ferencváros rangadó, amelyet napjaink legjobb bírója, Kassai Viktor dirigál majd.

Bp. Honvéd – Vasas

Andó-Szabó Sándor 2009 októberében vezetett már ilyen meccset, akkor Kispesten 3-3-ra végeztek a felek. Lázok János mesterhármast ért el, de Bajner és Hrepka is betalált. A Honvédba beállt Dragan Vukmir is, a Vasas kapuját Végh Zoltán védte, az egyik támadó pedig Remili Mohamed volt.

Puskás Akadémia – Szombathelyi Haladás

Viszonylag friss még a felcsúti gárda az NB I-ben, mégis fújt már ilyen párharcot Vad II István. A szombathelyiek 2-1-es győzelmével végződő, még Székesfehérváron rendezett találkozón három olyan játékos szerzett gólt, akik ma már nem tartoznak az adott csapatok keretébe. Czvitkovics, Guzmics és Radó is eredményes volt, Hrepka Ádám pedig ezen a meccsen is ott volt, éppen a Haladás padján ülte végig a kilencven percet.

Békéscsaba – Diósgyőri VTK

Erdős József még az NB II-ben működött közre ebben a párosításban. 2011-ben a szezon végén feljutó miskolciak 3-0-ra behúzták a találkozót, ám az akkori keretből mindössze Ivan Rados van még a csapatnál. Rakovics, Granát és Abdouraman is gólt szerzett, a ma már a Békéscsaba keretét erősítő Vadász Viktor viszont kezdett a borsodiaknál.

Paksi FC – Videoton FC

Iványi Zoltán a két csapat egymás elleni meccsén Pakson és Székesfehérváron is fújt. Először 2009 szeptemberében Fehérváron, amikor 3-0-ra nyert a Vidi. Szakály Dénes kétszer, Nagy Dániel egyszer lőtt gólt, Heffler Tibor akkor még a tolnaiak színeiben lépett pályára.

Ami viszont jóval frissebb élmény, hogy idén májusban a már bajnok fehérváriak 1-0-s vereséget szenvedtek a Fehérvári úti stadionban, az atomvárosiak Könyves Norbert góljával tartották otthon a három pontot.

Debreceni VSC-TEVA – MTK

Bognár Tamás egy sokgólos találkozón fújt Budapesten, a fővárosiak akkor ötöt rúgtak, és ezzel természetesen megnyerték a találkozót 2014 áprilisában. 2-2 után indult be az MTK-henger, a ma már a Debrecent erősítő Horváth Zsolt gólja után Vass Patrik, Pölöskei Zsolt, Kanta József és Dragan Vukmir is hozzátett egyet-egyet, a másik oldalon az MTK-tól érkező Vadnai és Kulcsár Tamás is gólt szerzett.

Újpest FC – Ferencvárosi TC

Kassai Viktor már gyomorgörcs nélkül készülhet a derbire, hiszen nem kevesebb, mint hatodik alkalommal működik ebben a párosításban (és egyszer még a Magyar Kupában is kapott küldést). A ma, szeptember 10-én negyvenéves sípmester 2003. szeptember elsején egy 1-1-re végződő találkozón fújt először ezen az összecsapáson.

Ezt követően 2009 októberében volt a következő Kassai-vezette derbi, akkor a lilák 2-1-re győztek, Kabát és Rajczi is betalált, a másik oldalon Fitos volt eredményes. Az akkori keretből Balajcza és Kabát van még ma is Újpesten, de az azóta BL-játékossá érett Foxi is játszott aznap. A Ferencvárosnál pályára lépett a máltai kapus, Justin Haber, a jamaicai Rafa Wolfe, de Lipcsei Péter, Rósa Dénes és Ferenczi István is kezdőként szerepelt.

https://www.youtube.com/watch?v=A_PYUL36be4

Kassai 2010-ben és 2011-ben az Üllői úton vezetett Fradi–Újpestet, előbbi alkalommal Kabát góljával idegenben is nyertek a lilák, utóbbit viszont az FTC nyerte meggyőző, 3-0-s eredménnyel. Pölöskey, Somália és Lisztes talált be, utóbbi csereként beállva.

A Kassai által vezetett legutóbbi derbit azonban ismét csak Újpesten rendezték, az a 2012. májusi találkozó 1-1-es eredménnyel végződött, Dusan Vasziljevics és Grúz Tamás talált be. A pályára lépők közül meglepően kevesen vannak még mindig az akkori klubjuknál. Balajcza és Balogh Balázs mellett a túloldalon csak Jova Levente játszik még a Ferencvárosnál.

Olvasói sztorik