NB I

Doll számára nem teher a tökéletesség

A Fradi vezetőedzője szerint az Újpest elleni derbire való felkészülés során nem a tabella állását kell figyelembe venni.

Kapcsolódó cikkek

Megtartotta a szombat esti, Újpest elleni derbi előtti sajtótájékoztatóját a Ferencváros, amelynek vezetőedzője, Thomas Doll ezúttal mindössze két játékosára nem számíthat, és azt is megtudhattuk, hogy sor kerülhet a nemrégiben érkezett Pintér Ádám bemutatkozására.

– Örülünk, hogy a válogatottból mindenki egészségesen visszaérkezett. Gera Zoltán a sérülése után ismét játszott, és most először Pintér Ádám is pályára léphet. Gyömbér Gáboron és Batik Bencén kívül mindenki rendelkezésre áll – kezdte Thomas Doll.

Az elmúlt hétvégén a válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt nem rendeztek fordulót, de a német szakvezető egyelőre nem tudja, hogy ebből jól vagy rosszul jönnek-e ki.

– Csak a mérkőzést követően szoktuk tudni, hogy ez pozitív vagy negatív volt. Bízom benne, hogy megtartjuk az eddigi ritmusunkat, mert akik itt voltak, továbbra is jól edzettek, készültek. Fontos, hogy akik visszatérek, fejben átkapcsoljanak, és visszatérjenek a hétköznapokba. A fiúk már ismerik egymást annyira, és vannak annyira profik, hogy ezt végre tudják hajtani. Csütörtökön edz újra együtt a keret.

Thomas Dollt megkérdezték Nagy Ádám válogatottbeli bemutatkozásáról is. Bár nem látta az északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőt, mert Németországban volt, de fel fogja hívni telefonon Bernd Storck szövetségi kapitányt. Azt hallotta, hogy a fiatal játékos jól teljesítette a feladatát, és örül neki, hogy egy fiatal magyar játékos túl van az első válogatottságán.

Természetesen szóba került az FTC eddigi százszázalékos teljesítménye is, néhányan már azt jövendölik, hogy veretlenül lesz bajnok a Fradi.

– Engem ez nem annyira érdekel, nem jelent terhet. Alaposan fel kell készülnünk minden meccsre, mert egyik sem lesz sétagalopp. De inkább nyerjünk meg hét meccset, mint elveszítsünk hetet! Az eddigi összkép nagyon jónak tűnik, de sokat is kellett tenni, hogy ilyen mutatóval rendelkezzünk. Óvatosnak kell lennünk, a többi csapat iránt tiszteletet kell mutatnunk. Valamikor talán már elégedett lesz önmagával a csapat, de nagy öröm, hogy továbbra is nagyon motiváltan készül a mérkőzésekre. A derbi során senki nem fogja a tabellát figyelembe venni. Az újpestiek minden eszközzel megpróbálnak majd legyőzni bennünket. Számunkra nem fontos, kik játszanak a másik oldalon, elsősorban a saját játékunkra koncentrálunk. Fel fogjuk készíteni a társaságot egy videóelemzéssel – mondta végül Thomas Doll.

Olvasói sztorik