Nemzetközi foci

Thomas Doll, Budapest kedvence

Az edző szerint a Fradi játékstílusa olyan, mint a Bayern Münchené vagy a Borussia Dortmundé.

Kapcsolódó cikkek

Hét győzelemmel rajtolt a Ferencváros az élvonalban, és hét forduló után hét ponttal vezet a második helyezett előtt. A fantasztikus kezdés miatt most mindenki imádja Thomas Doll vezetőedzőt – írja a Hamburger Morgenpost cikke. Bár minden győzelem egy ünnep számára, azért bosszúságok is érik a magyar fővárosban.

„A legnagyobb bosszúságot a parkolójegyek okozták, hihetetlen mennyit kaptam egy héten, de rátaláltam egy mélygarázsra, úgyhogy ezzel vége” – mondta Thomas Doll.

A 49 éves szakvezető elbüszkélkedett vele, hogy hazánkban újra felfedezte a futball örömét, amelyet korábban elvesztett.

„Csodálatosan megy a munka, mindent megteszünk, hogy 2004 után újra bajnokok legyünk. A játékunk stílusában olyan, mint a Bayerné vagy a Dortmundé. Erőteljes, letámadással, ami még jobbá teszi. Itt újra felfedeztem a futball örömét, amelyet elvesztettem néhány korábbi állomáshelyemen. De most már majdnem ugyanott tartunk, mint annak idején a HSV-vel, hogy pont olyan futballt játszunk, amilyet elképzelek.”

A szerző emlékeztet rá, hogy 2004-ben Doll a hamburgiakat a Bajnokok Ligájába vezette, de a hasonló siker eléréséig még hosszú út áll a Ferencváros előtt, amely egykori Bundesliga-játékosokkal erősített Hajnal Tamás és Stanislav Sestak személyében. Természetesen nem maradhatott el a kérdés: visszatér-e a német fociba.

„Mindig a legmagasabb szintre törekszünk, de 2018-ig szerződésem van egy nagyszerű klubnál. Ki tudja, mit hoz a jövő…” – mondta Thomas Doll.

Olvasói sztorik