NB I

Soha életében nem felejti el a tavalyi őszt

Nagy Mihály elmondta, milyen összetevőknek köszönhette bajnoki címét a Videoton.

Kapcsolódó cikkek

Tavaly nyáron csendben érkezett a Videoton csapatához Nagy Mihály pályaedző, idén nyáron (konkrétan hétfő délután) pedig csendben távozott. Mindeközben zajos siker részese volt, hiszen története második bajnoki címét ünnepelhette a fehérvári együttes, és a szakmai stáb tagjaként ebben neki is aktív szerep jutott. Az 54 éves mezőtúri szakember egy évvel ezelőtt a Lombard Pápa kispadjáról érkezett, majd a másodedzői tevékenység után a Videoton FC önálló utánpótlásának sportigazgatójaként dolgozott a klubnál.

A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy érdeklődések már voltak, de konkrét tárgyalásokat egyelőre nem folytat a jövőjével kapcsolatban.

– Elég nagy ugrás volt számomra egy olyan öltözőbe belépni, ahol számos válogatott játékos készült, és egy olyan stábban dolgozni, amelyben csupa külföldi kolléga tevékenykedett – kezdte Nagy Mihály. – Azt gondolom, sikerült nagyon jó kapcsolatba kerülnöm a játékosokkal, végig kiváló volt a viszonyom velük, jó volt a hangulat az öltözőben. Aki részese volt az őszi produkciónknak, az életben nem felejti el. A tavaszunk nehezebbre sikeredett, de négy fordulóval a vége előtt bajnokok lettünk, a Magyar Kupában döntőbe jutottunk. Szerintem bármelyik klub és bármelyik szakember előre elfogadná ezt az eredménysort, minden évben.

A Mezey-féle bajnokcsapat időszakát követően is jó edzők dolgoztak Székesfehérváron, illetve zömében jó játékosok alkották a keretet, mégsem jött össze az aranyérem, egészen az idei tavaszig. Joan Carrillo segítője szerint erre is van magyarázat.

– Az előző, sikertelen év után minden játékosban óriási volt a bizonyítási vágy, ezt már tavaly, a nyári felkészülés alatt, és utána, egész ősszel lehetett látni. Komoly játékosaink, mérkőzéseket eldöntő egyéniségeink voltak, és volt egy nagyon egységes, szervezett csapatjáték, amelynek az ellenfelek nem tudtak ellenállni. Nem gondoltam, hogy az ősz folyamán ennyire nyomasztó lesz a fölényünk. Tavasszal, amikor az MTK elleni meccset megnyertük, már várható volt, hogy nem tudnak bennünket utolérni.

Mezey György után a székesfehérváriak második bajnokcsapatának edzője, Carrillo sem folytathatta sikeres munkáját, és az azóta már elküldött francia Bernard Casoni érkezésével Nagy Mihály sem maradt a szakmai stáb tagja.

– Amikor a Videoton utánpótlása önálló útra lépett, akkor a vezetés rám bízta ennek az irányítását, arra kértek, hogy ez legyen a következő feladatom. Ezt a munkát elvégeztem, rengeteget dolgoztunk, és zökkenőmentesen megszerveztük az utánpótlást, amely el is indult. Ez a munka idáig tartott…

A folytatással kapcsolatban még nem tudott konkrétumokkal szolgálni, de a képzettségén biztosan nem múlhat, mikor találja meg új állomáshelyét, hiszen minden diplomával rendelkezik, ami ebben a szakmában elképzelhető.

– Érdeklődések, tapogatózó beszélgetések voltak már, de egyelőre konkrét tárgyalást nem folytatok senkivel. Az utánpótlásban is úgy végeztem a munkámat, hogy rengeteg időt töltöttem a pályán, tehát nem az irodából irányítottam a rendszert – nem olyan típus vagyok –, hanem a lehető legtöbb edzésen és mérkőzésen ott voltam, figyeltem, elemeztem a csapatok tevékenységét és fejlődését. Ha érkezik ajánlat, az ember nyilván átgondolja, mennyire passzol hozzá az a feladat. Úgy gondolom, ez a terület, illetve az edzői munka is illik hozzám, úgyhogy mindkettőt szívesen csinálom, nem hiszem, hogy bármelyik gondot okozna – mondta végül Nagy Mihály.

Olvasói sztorik