NB I

Felállt a pofonból a Diósgyőr

Nikházi Márk szerint kellett néhány meccs, mire kiheverte a Videoton elleni utolsó perceket a DVTK.

Kapcsolódó cikkek

Négy sikertelen forduló után múlt szombaton ismét pontot szerzett a Diósgyőr, méghozzá a Paks otthonában (1-1). A DVTK szörnyű szezonkezdésének köszönhetően jelenleg négy ponttal a tabella tizedik helyén tanyázik, a hetedik fordulóban pedig a még veretlen Újpestet látja vendégül. A miskolciak Paks elleni találatát a nyáron kölcsönből visszatérő Nikházi Márk szerezte, aki egy sportpszichológiai foglalkozás után nyilatkozott a Rangadó.hu megkeresésére.

– Van egy csapatpszichológus, aki foglalkozik velünk, és akihez egyénileg be vagyunk osztva, most pont rám került a sor. Nem egy extra dolog, én most voltam nála először – kezdte Nikházi Márk.

– A hétvégén nagyon nehéz talajon játszottunk egy jó Paks ellen, amely próbált futballozni. Mi is próbáltunk játszani, de azért a pálya megakadályozta azt a kombinatív játékot, amit esetleg előtérbe helyeznénk – folytatta a Paks elleni mérkőzés értékelésével a 26 éves támadó középpályás. – Azt gondolom, hogy ikszes mérkőzés volt, talán egy picivel több lehetősége volt a Paksnak, de nekünk is ugyanúgy megvoltak a helyzeteink. A kilencvenedik percben a hazaiak is nyerhettek volna, de annak a kontrájából akár mi is berúghattuk volna a győztes gólt. Úgy gondolom, fontos pontot szereztünk, hiszen az elmúlt fordulókban ez nem sikerült. Most tényleg nagyon jól egyben volt a csapat, tudtuk segíteni egymást és tudtunk küzdeni egymásért, úgyhogy ez nagyon fontos volt.

– Úgy érezte a pályán, hogy jönnek ki a gödörből, amelybe az elmúlt fordulókban belekerültek?
– Igen, abszolút úgy érzem, hogy egyben volt a társaság. Folyamatosan tudtunk segíteni a másiknak, ha valaki hibázott. Ha egy labdás játékosunkat ketten megtámadták, akkor lemozogtak a társak, szóval minden szinten segítettünk egymásnak, és sokat futottunk. Ennek kéne lennie az alapnak minden meccsen, és ha ehhez még társulni fog a kreativitás, ami bennünk van csapatszinten és egyénileg is, akkor az ilyen meccseket meg is fogjuk tudni nyerni. Úgy érzem, hogy ezzel a kis lépéssel, ezzel a döntetlennel el tudunk indulni felfelé.

– Mi hiányzott eddig a csapatból, ami miatt nem jöttek az eredmények?
– A Videoton elleni meccsünk eléggé meghatározta a következő két fordulót. A Vidi ellen nagyon jól néztünk ki, jól játszottunk, jobbak voltunk, mint a címvédő. Szinte az egész mérkőzés alatt kézben tartottuk a játékot, de elég nagy pofont kaptunk a végén. Úgy néz ki, hogy kellett még néhány mérkőzés, mire fel tudtunk állni belőle, de most már mondhatom, hogy sikerült belőle felállnunk.

– Szombaton a még veretlen Újpestet fogadják. Diósgyőrben bíznak abban, hogy minden sorozat megszakad egyszer?
– Az előző mérkőzésekkel most már nem szeretnénk foglalkozni. Az eddigi hibákat nyilván javítanunk kell, és az előző, Paks elleni meccsünkre kell építenünk, illetve az elvégzett heti munkára, amiben mindannyian hiszünk. Az Újpest mindig meghatározó csapat az élvonalban, teljesen mindegy, hogy éppen hányadik helyen áll. Idén is nagyon stabil futballt játszanak, aminek köszönhetően még nem is kaptak ki a bajnokságban. Ha saját magunkkal foglalkozunk, és azt tudjuk kivinni a pályára, ami bennünk van, akkor győzni fogunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik