NB I

„A döntetlenekkel nem megyünk sokra”

Az Újpest védője, Litauszki Róbert egyáltalán nem elégedett a lilák rajtjával.

Kapcsolódó cikkek

Hat forduló után tíz pontot bezsebelve az ötödik helyen tanyázik az Újpest az élvonal tabelláján. A lilák két győzelem mellett négyszer döntetlent játszottak, legutóbb hazai pályán a Haladás ellen végeztek 0-0-ra. A gárda 25 éves középhátvédje, Litauszki Róbert a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a szombathelyiek elleni mérkőzést, és a csapat eddigi szereplését.

– Úgy érzem, hogy a mérkőzés első félidejét uraltuk, és a második is úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, aztán szépen lassan kezdtünk elfogyni. A cseréink nem hoztak lendületet, visszaesett teljesítményünk, a Haladás pedig magára talált. Beszorítottak minket, ami eddig azért nem nagyon fordult elő a meccseken. Furcsa, de az utolsó húsz perc a Haladásé volt, két nagy helyzetük is akadt. Hetven percig mi uraltuk a játékot, de kimondottan nagy gólhelyzetünk nem volt, kicsit súlytalannak éreztem a csapatot. Nem volt meg bennünk az átütőerő, ezért nem volt több a mérkőzésben – mondta Litauszki Róbert.

– Összességében elégedett a döntetlennel?
– Mindenkinek az volt a fejében, hogy az utolsó húsz percben nyerhetett volna a Hali, és mondták, hogy emiatt örülhetünk a döntetlennek. Én azért nem így érzem, mezőnyben mi többet tettünk hozzá, de a kilencven perc után azt mondom, hogy ez volt a reális. Elégedett természetesen nem vagyok, mert a döntetlenekkel nem megyünk sokra ebben a hárompontos rendszerben. Lehet, hogy veretlenek vagyunk, de látható, hogy nagyon sűrű a mezőny, és így nem tudunk előre haladni.

– Hat forduló után tíz pontot gyűjtött az Újpest. Hogyan látja az eddigi szereplést?
– Nem vagyok elégedett, mert a sok döntetlen nem ér sokat, itt a győzelmek számítanak. Nem a Haladás ellenire gondolok, de voltak mérkőzések, amelyeket simán nyernünk kellett volna. Ha azok megvannak, akkor elégedettek lehetnénk, így sajnos nem.

– Szombaton a gyenge formában lévő DVTK otthonába látogatnak. Mire számít?
– A Diósgyőr a várakozáson alul teljesít annak ellenére, hogy úgy gondolom, erős kerettel rendelkezik. Egyszer náluk is fordulnia kell a kockának, és biztosan rengeteget dolgoznak azért, hogy mérkőzést nyerjenek. Nem lesz egyszerű, de ahogy eddig, most is a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Nem szabad azzal törődnünk, hogy milyen állapotban van az ellenfél. Gólokat kell szereznünk, nagyon fontos, hogy a válogatott szünetre győzelemmel menjünk el, és akkor a Fradi mögött ott tudunk maradni a második helyen.

– Mit gondol, mitől lehet, hogy az idei bajnokságban eddig ennyire felborultak az erőviszonyok?
– Bárki bármit mond, szerintem mindenképp erősödött a mezőny. A tizenkét csapatos bajnokság minőségbeli javulást hozott eddig. Az eddig gyengébb csapatok is minőségi játékosokkal rendelkeznek, és egyik meccset sem lehet félvállról venni. Nincsenek lefutott mérkőzések, minden gárdában vannak minőségi játékosok, ezért lehet az is, hogy most éppen a Videoton és a Diósgyőr is nagyon hátul szerepel a tabellán annak ellenére, hogy a szezon előtt nem ezt várták tőlük. Ez egy érdekes bajnokság lesz – mondta végül Litauszki Róbert.

Olvasói sztorik