NB I

Újjáéled a spanyol vonal Diósgyőrben

Sportigazgatóként térhet vissza Miskolcra az egykori Real Madrid-játékos, Fernando Fernández.

Kapcsolódó cikkek

Az amigeleken.hu szurkolói portál információjára hivatkozva vasárnap megírtuk, hogy amennyiben távozik az új bajnokságot tragikusan kezdő Diósgyőr vezetőedzője, Bekő Balázs, akkor a Videoton tavaszi bajnokcsapatának trénere, Joan Carrillo Milan válthatja a kispadon.

Nos, a Rangadó.hu hétfőn megneszelte, hogy nem véletlenül őt szemelték ki Miskolcon, ugyanis minden bizonnyal újjáéled a klubnál a spanyol szakmai vonal. Emlékezhetünk, hogy néhány évvel ezelőtt több spanyol játékost és edzőt is alkalmaztak a DVTK-nál, de amikor Szentes Lázár szakmai igazgató egyre nagyobb hatalmat kapott, nem tartott rájuk igényt.

Értesülésünk szerint Bekő mellett valószínűleg Árki Gábor sportigazgatónak is megköszönik a munkáját, az utódja pedig nem más, mint a 36 éves Fernando, illetve teljes nevén Fernando Miguel Fernández Escribano.

Az egykori kiváló középpályás a Real Madrid után a Real Valladolid, majd a Betis és a Málaga csapatában is szerepelt – a spanyol élvonalban összesen 276 meccsen 55 gólt szerzett –, majd 2012 februárjában igazolt hazánkba. Visszavonulását 2013 tavaszán jelentette be, utolsó hivatalos mérkőzését 2013. június 2-án játszotta. A magyar élvonalban 36 találkozón hat alkalommal volt eredményes.

Hazájában idén tavasszal kezdett edzőként tevékenykedni, miután átvette a Málaga-környéki csapat, a jelenleg harmadosztályú CD El Palo irányítását.

Ha Fernando és Carrillo szerepvállalása is megvalósul, talán arra is lesz esély, hogy egyszer a diósgyőri szurkolók nagy kedvence, José Luque is visszatérjen a klubhoz…

Olvasói sztorik