Hírek

Egy spanyol és egy magyar igazolás

A Diósgyőri VTK csapatában folytatja pályafutását Fernando Miguel Fernandez Escribano, valamint Vági András is.

Kapcsolódó cikkek

Újabb spanyol játékossal bővült a DVTK kerete: a 32 éves Fernando 276 alkalommal lépett pályára a spanyol első osztályban, ahol legnagyobb sikereit a Betis színeiben aratta, amellyel ráadásul a Király Kupát is megnyerte – írja a magyar klub honlapja.

Fernando Miguel Fernandez Escribano (a pályán a Fernando nevet használja) a malagai utánpótlásban nevelkedett, és már 17 évesen bemutatkozott a felnőttek között a másodosztályban. Szülővárosából a Real Madrid hívó szavára távozott, amelyben azonban csak egy bajnoki találkozón lépett pályára.

A kölcsönben Valladolidban töltött évek során négy alkalommal játszott a spanyol U21-válogatottban. Második évében 15 gólt szerzett klubjában, ezzel csapata házi gólkirálya volt. Ezt követően Sevillába, a Betishez igazolt, ahol hat szezont töltött el. Tagja volt a 2004–2005-ös bajnokságban negyedik helyen végzett, és ugyanebben a szezonban a Király Kupát elhódító csapatnak. A következő idényben a Bajnokok Ligájában is indulhatott a Betis. Fernando 2008-ban hazatért Malagába, ahol nyáron járt le a szerződése.

A DVTK-hoz szabadon igazolható játékosként érkezett, másféléves szerződést kötött vele a borsodi klub, amely a tulajdonos, Leisztinger Tamás által biztosított pluszforrás segítségével tudta leigazolni a spanyolt.

Youssef Sekour és Fernando után Vági András a DVTK harmadik téli igazolása.

A jobbhátvéd posztján bevethető fiatal a téli felkészülés elején érkezett Diósgyőrbe. Négy felkészülési mérkőzésen is pályára lépett, és a szakmai stáb úgy ítélte meg, hasznára lehet a Diósgyőrnek. Ezt követően a menedzsment minden részletben megállapodott a játékossal, miszerint hároméves szerződést köt egymással a két fél.

A 23 éves Vági András a Goldball FC-ben nevelkedett, majd a Ferencváros utánpótlásába, onnan pedig a Sándor Károly Akadémiára került. Az MTK színeiben szerepelt az élvonalban, majd az NB II-ben is, legutóbb pedig a svájci első osztályú Aarau játékosa volt.

Olvasói sztorik