NB I

Luque után Fernando is visszavonul

Edzőként folytatná a Diósgyőr spanyol légiósa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK másfél évvel ezelőtt igazolta le a spanyol Fernando Fernandezt, aki hihetetlen profizmusa miatt gyorsan megbecsült tagja lett a csapatnak. Nem mellékesen versenyben van a Diósgyőr házi gólkirályi címéért is.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a legutolsó másfél évet Diósgyőrben tölthettem, igazán jól éreztem magam ebben a csodálatos országban, azonban már a téli szünetben eldöntöttem, hogy befejezem labdarúgó-pályafutásomat – nyilatkozta a klub honlapján. – Régóta azt gondolom, akkor kell abbahagyni a labdarúgást, amikor még megy a játék, nem pedig kényszerből, rossz szájízzel. Megszerettem Magyarországot, Miskolcot és büszke vagyok rá, hogy – ha csak egy rövid időre is –, de részese lehettem a DVTK történelmének. Mindig emlékezni fogok arra a hangulatra, ami a diósgyőri stadiont jellemzi. A teli lelátók és a szurkolók vehemenciája Spanyolországot idézi, ami nagyon tud motiválni egy játékost.

A 34 éves középpályás korábban a Real Madrid, a Real Valladolid, a Real Betis, és a Malaga CF színeiben 276 mérkőzésen lépett pályára a spanyol élvonalban, és 55 gólt lőtt. Hazája másodosztályában 34 alkalommal szerepelt, és egyszer volt eredményes. Magyarországi karrierje során 33 első osztályú mérkőzésen játszott, ezeken hat gólt lőtt.

– Az biztos, hogy a jövőben is szeretnék a labdarúgás közelében maradni. Nyáron először pihenni fogok, majd ősszel valószínűleg megszerzem Madridban az edzősködésre jogosító B-licencet – mesélt terveiről Fernando. – Mint egykori profi játékos, lehetőségem van mindössze egy hónap alatt elvégezni a tanfolyamot. Először gyerekekkel szeretnék foglalkozni és utána fokozatosan lépni előre a ranglétrán, egészen a pro licencig és egy felnőtt csapat kispadjáig. Végezetül köszönöm a szurkolóknak, csapattársaknak, a stáb tagjainak és a DVTK minden munkatársának a sok támogatást, amit kaptam és ígérem, fogunk még találkozni Diósgyőrben.

Olvasói sztorik