NB I

Önbizalomért utazik Csornára a DVTK

Bekő Balázs jelezte, csak az álljon hétfőn edzésbe, aki küzdeni akar a klubért – nem volt hiányzó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapatai közül az NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK Csornán lép pályára szerdán 17 órától a Magyar Kupában, de a kedd délelőtti beszélgetést Bekő Balázzsal, a diósgyőriek vezetőedzőjével nem ezzel kezdte a Borsod Online.

– A szombati, MTK elleni mérkőzés után sok szurkoló leírta, elmondta a véleményét a látottakkal kapcsolatban, ezek között akadtak előre mutató megnyilvánulások, de jó pár kritikus hang is elhangzott… – jegyezték meg a szakmai munka felelősének az 5-0-s vereségről.

– Nincs ezzel probléma, ezt egy normális szurkolói reakciónak tartom, hiszen nem szerepelünk túl jól a bajnokságban – válaszolta Bekő Balázs. – A nézőknek joguk van mindenhez, ha az eredmények nem megfelelőek, akkor mondhatják azt, hogy menjen az edző, vagy menjen a játékos, a másik oldala pedig ennek az, amikor a győzelmek után azt kiabálják, hogy ,,Szép volt, fiúk!” Az ember jobban szereti az utóbbit, az előbbi nyilván nem esik jól, de ha ezt kapja, akkor azért kell dolgoznia, hogy mindez megforduljon. A két hazai meccsünk, azt gondolom, rendben volt, az eredmény a Videoton ellen nem, a két idegenbeli mérkőzés viszont rosszul sikerült, nem volt bennük sok pozitívum. Nem vagyok az a feladós típus, az, aki megfutamodik, mert nem sikerül valami elsőre. Teszem a dolgom, egészen addig, amíg a vezetők bíznak bennem, amíg ők mást nem mondanak. Eddig is a legjobb tudásom szerint dolgoztam, ezután is így fogok, minél hamarabb pozitívba akarjuk fordítani ezt a rossz sorozatot. A többes szám oka: egyedül nyilván kevés vagyok ehhez, kellenek a játékosok is.

A szombati mérkőzést követően úgy fogalmazott – többek között – a DVTK vezetőedzője, hogy a hét elején csak az jelentkezzen edzésre, aki Diósgyőrben akar futballozni. Volt-e hiányzó? – kérdezték a trénertől.

– Nem, nem volt, nem is gondoltam, hogy lesz – nyilatkozta mindehhez Bekő. – Nem is ez volt igazából ennek a nyilatkozatnak a lényege, az üzenete, hanem az, hogy mindenki gondolkodjon el, nézzen saját magába, ne másban keressük a hibát. Az önvizsgálatot mindig meg kell tenni, ez alól én sem vagyok kivétel, ellenkező esetben, ha ez nem történik meg, akkor nem tudunk előrébb lépni. Kifogásokat lehet keresni, de felesleges, mert attól még egy métert sem megyünk előre.

Azt is megkérdezték a szakvezetőtől, hogy milyen elgondolások alapján készültek a kupameccsre, mi a cél Csornán?

– Alapvetően azt tervezem, hogy körülbelül azok játszanak, akiknek a hét végi bajnokin is lehetőségük lehet pályára lépni – tette hozzá Bekő. – Ezt a találkozót fel kell használnunk arra, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat. Nyilván nem becsüljük le az ellenfelet, de bízom benne, hogy ezt a kupalehetőséget maximálisan ki tudjuk használni, miközben biztosan továbblépünk a következő fordulóba.

Olvasói sztorik