NB I

Kabát Péternek a kupa kell

A Újpest veterán csatára március óta nem játszott mérkőzést, most újra edzésbe áll – sérülésmentes időszakot, a csapattal pedig sikereket remél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy látszik, korábbi csapatai ellen íródik újra az Újpest harminchét éves csatárának, Kabát Péternek a sztorija: tavasszal Debrecenben sérült meg, most ősszel pedig a Honvéd ellen lehet ott újra a keretben, persze erről majd az edzői stáb dönt.
– Lehet, hogy még kicsit necces a most hétvégi időpont, a jövő héttől szeretnék mindenképpen komoly munkát végezni – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Kabát Péter, aki elég hosszadalmas tortúrán ment keresztül a márciusi, debreceni mérkőzés óta.
– A belső térdszalagom sérült meg azon a találkozón – eleveníti fel a gondok kezdetét a csatár – májusig aztán azzal bajlódtam. Próbáltam edzeni, de nem igazán volt rá alkalmas a lábam. A nyári szünetben Németországban kaptam egy injekciókúrát, hogy az új szezon kezdetére jó legyek, de annyira rövid volt a szünet, mindössze egy hét, hogy az alapozás során külön edzettem. A Paks elleni bajnoki rajt előtt már teljes értékű munkát végeztem, aztán két nappal a meccs előtt összerúgtam az egyik csapattársammal és megint megrándult a szalagom.

Kabát ezek után ismét Németországba járt injekció-kezelésre, erősített, most pedig azt mondja, a lába rendben van. A kérdésre, hogy ilyen hosszú tortúra, plusz a rásérülés után nem tart-e attól, hogy pszichésen óhatatlanul „rásegíthet” az ember egy újabb sérülésre, így felel:
– Óvatosabb vagyok, mint tavasszal, persze, benne van az ember fejében, hogy nem szeretne újra rásérülni. A lábam jó, de azért például az összerúgásokba nem fogok belemenni. De játszani szeretnék, ott lenni a csapattal – ha pedig már érzem, hogy rendben vagyok, akkor a fejemből is kimegy majd minden rossz gondolat.
Az NB I egyik legrutinosabb csatáraként térhet vissza, mégpedig egy jól rajtoló, lendületben lévő csapatba. Ezzel ő is tisztában van, épp ezért már a célkitűzéseit is megfogalmazta a visszatérés utáni időszakkal kapcsolatban.
– Valóban egy jól működő csapat a mostani. Jó a társaság, ez mindig is jellemző volt az Újpestre. Nagyon hiányzik már a játék, rossz volt kívülről nézni a többieket. Hogy mennyit fogok játszani, az a szakvezetők dolga. Nyilván utol kell érnem magam, ezen leszek. Most hosszabbítottam meg a szerződésem a jövő nyárig, úgy érzem, tudok segíteni a góljaimmal, gólpasszaimmal a csapatnak. Nagyon jó lenne a Magyar Kupát megnyerni, mert a tavalyelőtti kupagyőzelmünk felejthetetlen volt. De a legfontosabb, hogy játsszam, amíg lehet. Hogy jövőre mi lesz, arról még korai lenne beszélni – akár hosszú távon, bármilyen beosztásban el tudnám képzelni, hogy az Újpestet segítsem.

Olvasói sztorik