NB I

Más kávéház az NB I, de semmi pánik!

Három forduló után a két újonc nyeretlenül, nulla ponttal a két utolsó helyen áll; szombaton éppen egymás ellen javíthatnak, Spitzmüller és Lázok is bízik a sajátjai sikerében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A tizenkét csapatos élvonalban már csak két együttesnek nincs pontja: a két feljutónak. Avagy úgy fest, hiába a magabiztos másodosztálybeli siker, a csökkentett létszámú NB I is kemény dió azoknak, akik lentről jöttek. Ugyanakkor Békéscsabán és Angyalföldön sem esett pánikba senki az eddigi eredménytelenség miatt – ráadásul a sorsolás szeszélye folytán biztos, hogy valakinek megszakad a pontnélkülisége a hétvégén. Az újoncok ugyanis egymás ellen lépnek pályára szombaton.

Spitzmüller Istvánnak és Lázok Jánosnak tettük fel ugyanazokat a kérdéseket az eddigi fordulók és az újonc-rangadó kapcsán. Korábban mindketten évekig az élvonalban játszottak, majd rövidebb ideig a másodosztályban, úgyhogy van összehasonlítási alapjuk, erre is vonatkoztak a kérdések.

1. Az eddig három meccs/három vereség mérleg mennyiben tudható be annak, hogy a csapat még nem vette fel az élvonal ritmusát a lazább NB II után?

2. Milyennek látják az együttes esélyeit az élvonalban a rossz rajt tükrében?

3. Mire számítanak az egymás elleni találkozón, megszakad-e a ponttalanság?

Spitzmüller István (Békéscsaba):

1. Az első fordulóban nem azon múlt a vereségünk, hogy nem tudtuk volna felvenni a ritmust, a Debrecen ellen tényleg jól játszottunk. A másik két mérkőzésen viszont olyan hibákat követtünk el, amiket valóban gyorsabban megbüntetnek itt, mint az NB II-ben.

2. Semmiképpen nem érzem reménytelennek a helyzetünket. Az biztos, hogy a helyzetkihasználáson javítani kell, mert míg a másodosztályban négy-öt ziccert kialakítottunk meccsenként, az NB I-ben lehet, hogy csak kettő adódik. A Debrecen ellen is azért tudtunk jó meccset játszani, mert az első két helyzetünket gólra váltottuk.

3. Nagyon bízom benne, hogy már a hétvégén megszakad a rossz sorozatunk, mert ha valamit akarunk, meg kell kezdenünk a pontgyűjtést. Nem tudom, jó-e igazából, hogy most pont a másik újonc következik – mondhatnám, hogy igen, de ők valószínűleg pont ugyanígy vannak vele: ki ellen szerezzenek pontot, ha nem ellenünk. Az NB II-ben legutóbb kettő-egyre nyertünk ellenük, mit mondjak, ezt az eredményt már most aláírnám.

Lázok János (Vasas)

1. Úgy gondolom, az eddigi meccseinken sem vallottunk szégyent. Diósgyőrből el kellett volna hoznunk a három pontot, jobban játszottunk a hazaiaknál, de nem rúgtuk be a helyzeteinket. Az Újpest ellen is vezethettünk volna az első félidőben, ikszes meccs volt, szerencsétlen gólokat kaptunk. A Fradi viszont egyszerűen jobb csapat, érettebbek, minden téren előttünk járnak.

2. Fel kell vennünk az NB I ritmusát, ez nyilvánvaló. A mienk az egyik legfiatalabb csapat az NB I-ben, ha ezek a srácok felveszik a megfelelő ritmust és kicsit érettebben tudunk játszani, nem lesz problémánk. Ebben ezer százalékig biztos vagyok. Úgy látom, és akivel beszéltem, ebben megerősít, hogy a Vasas nem kiesőjelölt csapat. Kellene egy kicsit több szerencse, de senki nem mondhatja, hogy lefutballoztak minket, vagy, hogy másodosztályú csapat vagyunk.

3. Ha az eddigi három ellenféllelszemben mutatott játékot hozni tudjuk Békéscsabán, akkor – nem lebecsülve a csabaiakat, hiszen tisztelem őket, én is onnan indultam – nem tudom elképzelni, hogy gondunk legyen. Persze, ez megint egy másik meccs lesz, és ők is minket akarnak először megverni. De ha úgy odatesszük magunkat, mint eddig, meg kell, hogy legyen az eredménye.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik