NB I

Három után négyet kapott az újonc

A Békéscsaba 4-0-ra kikapott idegenben; a paksi csapatkapitány, Gévay Zsolt duplázott.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Paksi FC – Békéscsaba 1912 Előre 4-0 (1-0)
Paks, játékvezető: Erdős
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kesztyűs, Kecskés (Szakály D., 77.) – Könyves (Balázs Zs., 77.), Bertus, Bartha – Fröhlich (Kővári, 62.). Edző: Csertői Aurél
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Laczkó – Spitzmüller, Bagi – Fabio (Szalai D., 77.), Korudzsijev, Birtalan (Punosevac, 61.) – Viczián (Szilágyi, 82.). Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Gévay (9., 73.), Balázs Zs. (80.), Szakály D. (tizenegyesből, 91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az újonc Békéscsaba a Paks otthonába látogatott az élvonal második fordulójában, szombaton délután. Ahogy arról a Rangadó.hu pénteken elsőként beszámolt róla, a meccset a helyszínen tekintette meg Bernd Storck, a magyar válogatott német szövetségi kapitánya is.

A hatodik percben Koszó Balázs az ötös sarkáról fölé lőtt. A túloldalon Fröhlich labdájával Bertus lépett meg, de lövése nyomán a labda elcsavarodott a kapufa mellett. Ezután megszületett a hazaiak gólja: Kecskés távoli szabadrúgása után Bartha továbbított középre, Könyves kísérletét Mursits még bravúrral védte, de Gévay közelről a hálóba lőtt (1-0).

A 15. percben Fröhlich sarokkal indította Szabó Jánost, aki az ötös sarkáról a kivetődő kapusba lőtt. A 24. percben Bertus szabadrúgását védte a csabaiak kapusa. A másik oldalon Korudzsijev 22 méterről elvégzett szabadrúgása elment a sorfalunk mellett, de Molnár Péter előrevetődve védett. A 35. percben Viczián a kapu mellé, egy hosszabb paksi összjáték végén Kecskés pedig fölé lőtt. Az első felvonás utolsó eseményét Bertus fölé szálló lövése jelentette.

Az 54. percben Bartha 16 méterről fölé lőtt, a 63. percben pedig Punosevac fejelt fölé 11 méterről. Négy perc múlva Könyves lőtt remekül laposan, erősen 22 méterről, de Mursits bravúrral szögletre tolta. A 73. percben Bertus szabadrúgását az ötösre belépő Gévay egészen közelről a kapu közepébe bombázta (2-0). A nyolcvanadik percben Bartha két cselt követően ziccerbe hozta Balázs Zsoltot, aki kilépett, és okosan az elfekvő kapus alatt az ötösről a hálóba pöccintett (3-0).

A 89. percben Kulcsár Dávidot lerántotta Szalai Dániel a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Szakály Dénes értékesítette (4-0) – tudósított a Paksi FC honlapja. Az újonc csabaiak az első fordulóban három, most pedig négy gólt kaptak…

– Ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyert a Paks, sőt voltak olyan helyzetek is, amelyek kimaradtak. A Békéscsabának az első félidőben csupán egy lehetősége volt egy rögzített szituáció után – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paks, a Dunaújváros és a Debrecen korábbi kiváló játékosa. – Az edzőjük is elismerte, hogy jobb volt a Paks, és ez minden tekintetben igaz, a labdabirtoklásban, a helyzetek és a gólok számában is. Ugyanolyan masszívan védekeztünk, ahogyan az Újpest ellen, szóval ez ismét rendben volt. A múlt héten is megvoltak a lehetőségeink, nyerhettünk és veszíthettünk volna, itt viszont abszolút nem volt benne a levegőben a döntetlen vagy a vereség lehetősége. Jó rajtnak számít a négy pont, szerintem a klubnál senki nem szomorú, hogy Újpesten döntetlen lett a vége, most pedig győzelem.
Olvasói sztorik