NB I

Pofonegyszerű: jobb az Újpest, mint a Vasas

Kereki Zoltán szerint egységesebb csapatot alkotnak a lilák, és képességekben is jobbak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az előző idényt hétmérkőzéses győzelmi sorozattal záró Újpest a várakozásoknál némileg gyengébben kezdte az új bajnokságot, hiszen visszafogott játékkal 0-0-t játszott odahaza a Paks ellen. Az NB II bajnokaként feljutó Vasas még ennél is rosszabbul járt, mivel 2-1-re kikapott Diósgyőrben.

Az észak-pesti csapatok szombat esti rangadóját a körülményekhez képest telt ház előtt játszották, és a szurkolók meg a tévénézők nem is csalódtak, hiszen ragyogóan szórakoztak. A meccset – amelynek tudósítását ide kattintva elolvashatják – végül 3-1-re a vendég lilák nyerték.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Kereki Zoltán, a Haladás és a Zalaegerszeg korábbi válogatott védője úgy látta: jobban együtt vannak, egységesebb csapatot alkotnak az újpestiek, ráadásul képességekben is jobbak a Vasasnál.

Tetszett a mérkőzés, mert mozgalmas volt, nagyon sok akciót, eseményt láthattunk, aktívak voltak a csapatok, és támadószellemben futballoztak. A nagyobb rutin és a több jó játékos döntött. Az újpesti edzőnek nagyon nehéz dolga volt, hiszen sokan kiestek a keretből sérülés és eltiltás miatt, ezért át kellett szerveznie a csapatát, de összességében ennek ellenére jobbak voltak. Ha két védő eleve hiányzik egy csapatból, ráadásul jön két kényszerű csere is, akkor biztosan nem rossz az edző, ha meg tudja szervezni, kinek hol az új helye a pályán – hiszen a történtek után sem lehetett szervezetlenséget tapasztalni.

Érdekes volt a kezezés miatt meg nem adott újpesti gól, reklamáltak is a játékosok, de az alapvonali asszisztens közel állt az esethez, bizonyára jól ítélte meg a történteket. Sokat futottak a játékosok, de ezt a sportágat gólra játsszák, és ma egyik csapat sem védekezett igazán. Szuljics ezen a meccsen is bizonyította, hogy a magyar mezőnyből pozitív irányba kilóg, tőle biztosan tanulhatnak a magyarok. Egy szerencsétlen gól döntötte el a találkozót, bár a tizenegyessel még felcsillant a remény a hazaiak előtt. Én nem igazán láttam szabálytalanságot a büntető előtt, bár Vad II nyilván közel volt, és talán jól látta. A kiállítás teljesen egyértelmű volt.

Úgy tűnik, jobban együtt vannak, egységesebb csapatot alkotnak az újpestiek, a Vasasban pedig nincs annyi jó játékos, mint náluk. Képességekben jobb volt az Újpest. A játék összképe alapján egyébként szerintem egál volt a mérkőzés, mert az angyalföldiek is tartották a frontokat, de végül megmutatkozott, hogy gyengébb képességű társaságról van szó. Nagyon mozgalmas, pozitív meccs volt, amit érdemes volt megnézni a sok esemény miatt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik