NB I

Újpesti rangadónyerés Angyalföldön

Piros lap, kihagyott tizenegyes, lesgól és sérülés miatti csere is volt a Vasas–Újpest (1-3) meccsen.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Vasas FC – Újpest FC 1-3 (1-1)
Illovszky-stadion, 4500 néző. Játékvezető: Vad II
Vasas: Nagy Gergely – Osváth, Grúz, Pajovics, Hangya – Vida (Adamovics, 54.), Czvitkovics (Bori, 54.), Berecz – Lázok, Novák Cs. (Kenesei, 66.), Remili. Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
Újpest: Balajcza – Nagy Gábor, Heris, Mohl, Forró (Bardhi, 40.) – Filkor (Perovics, 9.), Balogh B., Szankovics, K. Hazard (Tóth P., 90.) – Sallói, Szuljics. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Remili (42.), illetve Mohl (31.), Sallói (52.), Szankovics (60.)
Kiállítva: Pajovics (76.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az újonc Vasas szombaton este az Újpest ellen hosszú idő után újra élvonalbeli meccsen lépett pályára az Illovszky-stadionban. A lilák többek között Kabát Péter és Litauszki Róbert játékára sem számíthattak, ráadásul Filkor Attila már a mérkőzés elején megsérült, és le kellett cserélni.

Az új bajnokság legelső góljának szerzője, Lázok János ezúttal is remekül játszott: előbb a nyolcadik, majd a 16. percben is veszélyeztetett, de labdája mindkétszer a kapufa mellé ment. Bátran focizott a Vasas, de az újpestiek állták a sarat, sőt a 21. percben egy szöglet után majdnem a vezetést is megszerezték, de Sallói Dániel a kapufa mellé fejelt.

Sallói öt perccel később már a kapuba is betalált, de a játékvezető kezezés miatt – jogosan – érvénytelenítette a találatot. A 31. percben egy szöglet után Mohl Dávid fejelt a hálóba, és ez ellen már a bírónak sem volt kifogása (0-1). Czvitkovics szinte azonnal egyenlíthetett volna, de lövését Balajcza Szabolcs kivédte.

A 37. percben Novák Csanád kerülhetett volna ziccerbe, de rosszul vette át a labdát, majd Forró Gyula mellett a földre került. A játékvezető az angyalföldiek fiatal csatárát figyelmeztette, az újpestiek védőjét pedig sérülés miatt le kellett cserélni. A szünet előtt Novák Csanád távoli lövése a kapufáról Remili Mohamed elé pattant, aki ezt kihasználva egyenlített (1-1). A lefújás előtt még egy komoly lehetősége volt a Vasasnak: Lázok János lapos beadását lábbal védte Balajcza.

A fordulás után Szuljics szerzett labdát, majd a fiatal Sallói Dánielt hozta játékba, akik a Vasas-védők asszisztálása mellett a hálóba lőtt (1-2). A hatvanadik percben eldőlt a meccs: Szuljics passza után Szankovics lövése középen megpattant Grúz Tamás lábán, ezért Nagy Gergely nem tudott védeni (1-3). A 76. percben Pajovics piros lapot kapott Kylian Hazard buktatása miatt. Öt perccel később Szankovics volt szabálytalan Remilivel szemben, ezért a játékvezető – némi jóindulattal – büntetőt adott a Vasasnak, de Lázok János csúnyán a kapu fölé bombázott.

A csereként beállt Kenesei Krisztiánnak három lehetősége is volt, és egyszer Remili is helyzetbe került, de újabb gól már nem született. Az újpestiek végül túltették magukat a hiányzókon és a sérülések miatt cseréken, és hatékony játékkal győztek a továbbra is nullapontos újonc otthonában.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Nagy László, az Újpest egykori olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője értékelte:
Sajnálom, hogy korábbi újpesti játékosomat, Szanyó Károlynak nem sikerült győznie a korábbi klubja ellen. Jó mérkőzés volt, mert a Vasas vállalta azt a játékot, amit vártam is, hiszen edzője az erőszakos letámadás és labdaszerzés híve. El is mondta, hogy ehhez jó fizikumú játékosokra van szükség, de azt elfelejtette, hogy futballozni tudó játékosok is kellenének…
Lázok János és Czvitkovics Péter révén a hazaiaknak volt lehetőségük a vezetés megszerzésére, de aztán a második félidőre elfáradtak, ezt a tempót nem bírták, hiszen magyar szinten jó iramú mérkőzés volt. A második félidő egyértelműen a vendégeké volt, a harmadik góljuk és a kihagyott büntető megrogyasztotta a Vasast. Az Újpest simán és megérdemelten nyert, az egész mérkőzést nézve is, de különösen a második felvonás alapján. Az angyalföldiek keresztlabdái jók voltak, Lázokot helyzetbe tudták hozni általuk.

Bár a liláknál is több fiatal szerepel, a játékosai ezúttal rutinosabbak voltak az ellenfélnél. Már többször szidtam Aszmir Szuljicsot, akinek ragyogó a sebesség és jól cselez, de nagyon önző. Ma jelentősen hozzájárult a győzelemhez, és bár a cselei néha közönég-szórakoztatóak, inkább a cirkuszi mutatvány, mint a csapatjáték kategóriájába tartoznak.
Ha lenne még egy szervező-irányító játékos, valamint egy befejező csatár az újpestieknél, akkor komolyabbat is alkothatnának. Örömteli, hogy a viharhoz képest – néhány tócsától eltekintve – a pálya is jó állapotban volt.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Kereki Zoltán, a Haladás és a Zalaegerszeg korábbi válogatott védője is kifejtette véleményét az észak-pesti rangadóval kapcsolatban! Cikkünket vasárnap délelőtt olvashatják…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik