NB I

Nyilvánosan kritizálja a Haladás-meccs játékvezetőjét az MTK

Berke Balázs a klub szerint elfogadható teljesítményt nyújtott, de nem győzte meg őket arról, hogy a következő szezonban profiként az NB I-ben működjön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

„Megújuló rovatunkban, szabálykönyvvel a kézben néztük végig a Haladás–MTK mérkőzést. Ha kellett, leállítottuk a filmet, és akár kockánként ellenőriztük, hogy helyesen ítélkezett-e a játékvezetői ötös” – írja Lassításcímű cikkében az MTK honlapja. Mint ismert, a kék-fehérek 2-2-et játszottak a szombathelyiekkel, az említett cikkben pedig nem bánnak kesztyűs kézzel Berke Balázs játékvezetővel.

A cikkben ezek a mondatok olvashatók:

– A mérkőzést Berke Balázs vezette, aki tavaly tavasszal két és fél éves szünet után tért vissza az első osztályba. Továbbra sem tagja a 12 fős profi keretnek.

– Berke Balázs véleményünk szerint elfogadható teljesítményt nyújtott, de nem győzött meg minket arról, hogy a következő szezonban profiként, hétről-hétre az NB I-ben működjön. Ennek egyik oka, hogy a mérkőzés elején nem húzta meg azt a fault-mércét, amelyet a mérkőzés alatt tartani tudott volna.

– Több esetben nagyvonalúan engedte a kemény játékot, azonban voltak „alibi-fújásai” is a mérkőzés utolsó harmadában.

– A játékvezetők terhelését normál kategóriába soroljuk, mindegyik gól szabályos körülmény között született és nem volt a mérkőzés kimenetelét befolyásoló döntése sem.

– A 45. percben figyelmeztette Torghelle Sándort a játékvezető, amiért felelőtlen módon megrúgta ellenfelét, a kettes számú asszisztens közvetlen közelében. Berke nagyon messze volt az esettől, vélhetően Horváth Róbert javaslatára részesítette ebben a fegyelmezésben. Rossz játékvezetői helyezkedés, kiváló csapatmunka, helyes döntés!

– A mérkőzés 87. percében Jagodics becsúszó szerelés közben, felelőtlen módon megrúgta ellenfelét Bese Barnabást. Hasonló helyzet, mint az első félidőben a Torghelle-lap. Most is távol helyezkedett Berke, de Berettyán helyesen segítette a főnököt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik