NB I

Paksi kiszemeltje van a kapitánynak

Bernd Storck nem árulja el, kinek a bemelegítése miatt nézte meg a helyszínen meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu a múlt héten elsőként számolt be róla, hogy az élvonal második fordulójában rendezett Paks–Békéscsaba meccs lesz az első, amelyet Bernd Storck a magyar válogatott szövetségi kapitányaként a helyszínen megtekint. A tolnai klub honlapján olvasható interjúban a német edző nem árulta el, konkrétan ki miatt választotta éppen ezt a mérkőzést, az viszont kiderült, hogy a játékosok bemelegítésére is kíváncsi volt.

– Miután Dárdai Pált a Hertha BSC visszahívta, önt kérték fel a szövetségi kapitányi posztra. Mit gondol, az U20-as válogatottnak a világbajnokságon mutatott teljesítménye mennyire játszott szerepet ebben a megbízatásban?

– Nyilván ez volt az egyik ok. Azonban az is mellettem szólt, hogy eddig is szoros kapcsolatot ápoltam a válogatottal, sokat tudtam róluk, ismertem az ott folyó munkát, és Dárdai Pállal is egyezőek voltak az elképzeléseink – mondta Bernd Storck. – Jó felfogásban vívták meg az eddigi mérkőzéseket, jó helyen is állunk, tehát nem áll szándékomban igazán sok változtatást végrehajtani. Ilyenkor mindig az a kérdés, hogy honnan szerződtessenek új kapitányt. Kívülről érkező embert ültessenek az előző helyére, vagy inkább egy belső munkatárssal oldják meg a pótlást. Az első esetben mindig nagy változtatások szoktak történni, míg a második variációnál esélyt adnak a folytonosságra. Úgy gondolom, hogy a mi helyzetünkben most ez utóbbira volt szükség, és ezért is döntöttek mellettem.

– Igazán megtisztelő, hogy vendégül láthatjuk Pakson. Adódik a kérdés, mi, vagy ki után érdeklődik?
– Ne várja tőlem, hogy bárki nevét is megemlítsem most ebben a beszélgetésben. Nyilván nem véletlenül választottam ezt a mérkőzést. Maradjunk annyiban, hogy Paks egy szép kisváros, és én nagyon kíváncsi voltam már rá. De félretéve a tréfát, nem szeretnék konkrét labdarúgókról beszélni. Korainak tartom még, hiszen ez még csak a második forduló.

– Annyit elárul, hogy van-e kiszemeltje?
– Ennyit igen, van. Egyébként jobb szeretem tévén keresztül nézni a játékosokat, olyankor nem tudják, hogy figyelem őket. Most azonban arra is kíváncsi vagyok, hogy milyen munkát végeznek bemelegítéskor.

– Jelenleg két tisztsége is van a magyar labdarúgásban, sportigazgató és szövetségi kapitány egy személyben. Nem sok feladat ez egy embernek?
– Az eddigi ittlétem alatt sikerült egy olyan stábot magam köré gyűjteni, amelyik remekül végzi a munkáját. Remek emberek alkotják a csapatot, és megbízom bennük. Az általuk nyújtott segítség teszi lehetővé számomra azt, hogy mindkét poszton megálljam a helyem.

Olvasói sztorik