NB I

Storck példakép szeretne lenni

Mervó Bence szerint a szövetségi kapitány poénkodni is szokott a megbeszéléseken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar válogatott múlt héten kinevezett szövetségi kapitánya, Bernd Storck szerint a leglényegesebb, hogy a játékosok számára példakép tudjon lenni. A Dárdai Pált váltó szakember az M4 Sport Sport7fő című műsorában beszélt a mentalitásáról.

„Egy edzőnek példaképnek kell lennie. Nagyon fontos, hogy így tekintsenek rá a játékosai. Ez a leglényegesebb feladata” – árulta el a jó edző legfőbb ismérvét Storck.

Mervó Bence, a júniusi, új-zélandi U20-világbajnokságon már tapasztalhatta, milyen a német származású szakemberrel együtt dolgozni, amiről a köztévé sportcsatornáján kulisszatitkot is megosztott.

„A kapitány szokott poénkodni is a megbeszéléseken. Ezek az alkalmak egyébként jó hosszúak szoktak lenni, ahol sok mindent átbeszélünk” – mondta a korosztályos torna társgólkirálya.

Természetesen nem csak a szurkolók, hanem a játékosok sem örültek Dárdai Pál távozásának.

„Teljesen váratlanul nem érhette őket a kapitányváltás, de sok üzenetet kaptam a játékosoktól, amikor kiderült ez a döntés. Bernd Storcknak az új-zélandi U20-világbajnokság előtt sem volt sok ideje, mégis kialakította a bizalmat a csapaton belül. Most azon dolgozunk, hogy minél több kerettaggal tudjon találkozni és erre ne csak a románok elleni mérkőzés hetében kerüljön sor” – avatta be a nézőiket Sztancsik Tamás, a magyar válogatott kommunikációs vezetője az MLSZ rövidtávú jövőjével kapcsolatban.

Olvasói sztorik