NB I

Azzal főznek Újpesten, amijük van

A Vasas ellen gólt szerző Mohl Dávid szerint a támadófutballt játszó csapatok ellen könnyebb dolguk van.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonal második fordulójában az Újpest idegenben győzte le 3-1-re az újonc Vasast. A lila-fehéreknek nem volt könnyű dolguk, hiszen Kálnoki Kis Dávid és Litauszki Róbert nélkül kellett kiállniuk a meccsre, az első félidőben ráadásul Filkor Attila és Forró Gyula is megsérült. Az újpestiek első gólját a csapathoz nyáron érkező Mohl Dávid szerezte, aki a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a győztes észak-pesti rangadót.

– Hajtós mérkőzés volt, amelynek az elején a Vasas megpörgette a játékot, de szerencsére sikerült megszereznünk a vezetést. Az első félidő vége előtt öt perccel kaptunk egy gólt, de a második félidőre edzői utasítás alapján úgy jöttünk ki, hogy sokkal jobban koncentráljunk a befejezésre, és akkor meglesz a mérkőzés. Jókor jött a vezetőgól, és utána rúgtunk egy szerencsés találatot is. A második félidőben uraltuk a mérkőzést, persze voltak lehetőségei a Vasasnak is, de a második gólunk után magabiztosabbá váltunk, a harmadik pedig talán meg is fogta az ellenfelet, és onnantól kezdve nem nagyon tudtak veszélyt jelenteni – mondta Mohl Dávid.

– Mit gondol, mi volt a győzelem kulcsa?
– Gyakoroltuk a héten, és az edzőnk felhívta a figyelmünket, hogy jó csapat a Vasas, de a mi játékunk gyors, ezért minél gyorsabb focit kért tőlünk. A második félidőben már nagyon jól megvolt köztünk az összhang, és szerintem az volt a győzelem kulcsa, hogy a csapat nagyon jól működött együtt. Más csapat a Vasas, mint amilyen például az első fordulóban a Paks volt, amely teljesen visszaállt. Ellenük nehezebb volt, mivel mi próbáljuk széthúzni a játékot. A Vasas hozzánk hasonlóan próbált támadni, így a területekre jobban be lehetett játszani a labdákat.

– Az első gólját is megszerezte újpesti színekben. Hogyan emlékszik vissza a találatra?
– A szögleteknél mindig érkezem a kapu elé. Balogh Balázs nagyon szépen rúgta be a szögletet, és nem is az volt az első jó sarokrúgása a meccsen. Pont jó helyre érkeztem, és sikerült a kapuba juttatnom a labdát.

– Kálnoki eltiltott, Litauszki sérült, ráadásul Filkort és Forrót is le kellett cserélni. Hogy tudták kezelni ezt a szituációt?
– Szerencsére a játékosaink nagyon profin kezelték ezt a helyzetet, Balogh Balázsnak például balhátvédet kellett játszania, és a becserélt játékosok is remekül szerepeltek. Szerintem jól kontrollálta a csapat ezt az egészet, nem foglalkoztunk azzal, hogy sérülés miatt kiesett két játékos, hiszen ezt nem tehetjük meg. Sajnos alapból is kevesen vagyunk, és nem könnyíti meg a csapat és az edző dolgát, hogy most Forró és Filkor is kiesett. Azonban azzal főzünk, amink van, úgyhogy készülünk a következő mérkőzésre.

Olvasói sztorik