NB I

„Mohl és Filkor a keretünk teljes jogú tagjai”

Stieber András biztosan nem lesz a lilák játékosa; Aszmir Szuljics minden bizonnyal távozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Három héttel az új, 12 csapatos bajnokság rajtja előtt igen szűk, de jobbára magyar játékosok alkotta kerettel készül az Újpest FC. Ez az elmúlt évekhez képest nagy változás, hiszen Roderick Duchatelet belga tulajdonos 2011-es színre lépése óta a klub leginkább külföldi focisták ideiglenes állomáshelyéül szolgált – írja a Bors.

Úgy tűnik azonban, hogy még a milliárdos üzletembert is elgondolkodtatta az a – hírek szerint – minimum évi 400 millió forint, amihez akkor juthat hozzá, ha betartja az MLSZ légiós-szabályzatát. E szerint az európai kupában nem szereplő csapatok keretében maximum hét, a pályán pedig egy időben három külföldi szerepelhet.

Ennek jelen pillanatban megfelel az Újpest. A távozó légiósok helyét magyarok vették át. Kovács Zoltán, Kálnoki Kis Dávid és Windecker József már aláírt, míg jó eséllyel szintén a lila-fehéreknél folytatja a volt pécsi Mohl Dávid, és az Olaszországból hazatérő Filkor Attila.

– Mohl és Filkor a keretünk teljes jogú tagjai, ugyan még nincs aláírt szerződésük, de nagyon remélem, hogy sikerül velük megállapodni, és nálunk folytatják – árulta el Nebojsa Vignjevics vezetőedző. – Való igaz, kevesen vagyunk, de még szeretnénk igazolni magyar játékosokat. Nem könnyű, hiszen hiába vannak kiszemeltjeink, sokuk külföldre akar szerződni. Én azt mondom, először bizonyítsák itt, Újpesten, hogy jobbak, mint a többiek. Elképzelhető egyébként az is, ha nem sikerül több magyart igazolni, nem foglalkozunk a szabályokkal, és ismét légiósokkal töltjük fel a keretet.

Az Újpest legkapósabb légiósának, Aszmir Szuljicsnak több kérője is akad, saját bevallása szerint valószínűleg távozik a nyáron. Stieber Andrással nem sikerült megállapodni, tegnap már nem jelentkezett edzésre Újpesten.

Olvasói sztorik